μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας - Με sms στο 13033 η μετακίνηση

 

Ποιο είναι το νέο ωράριο λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ - Τι ενημερώνουν τα καταστήματα τους καταναλωτές

Τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν με νέο ωράριο από το Σάββατο 20 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν από τις 07:00 και κλείνουν στις 20:30 τόσο το Σάββατο όσο και τις καθημερινές. Το νέο ωράριο λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ ισχύει σε όλη τη χώρα, δηλαδή και για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» και στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει πλέον από τις 21:00 το βράδυ.

Το νέο ωράριο δεν ισχύει μόνο για τα σούπερ μάρκετ αλλά και για τα καταστήματα τροφίμων γενικότερα, για τα φαρμακεία και για τα βενζινάδικα, τα οποία κλείνουν, δηλαδή, επίσης στις 20:30.

Με sms στο 13033 η μετακίνηση στα σούπερ μάρκετ

Η μετακίνηση στα σούπερ μάρκετ θα συνεχίσει να γίνεται με αποστολή SMS με κωδικό 2 στο 13033, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Για να μεταβούν λοιπόν σε κάποιο σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές είναι υποχρεωμένοι είτε να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ]») είτε να χρησιμοποιήσουν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης είτε μια χειρόγραφη δήλωση.

Όπως αναφέρεται στις αναθεωρημένες οδηγίες στο forma.gov.gr για το SMS 2 στο 13033 η χρήση του προβλέπεται για:

  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Σε κάθε περίπτωση το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ προκύπτει από την αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας που πλέον ξεκινάει στις 9 το βράδυ σε όλη την Ελλάδα. Καλό είναι να επικοινωνήσετε με τα καταστήματα.

Η Lidl αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα ωράρια των καταστημάτων ενδέχεται να αλλάξουν βάση κυβερνητικών αποφάσεων. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας παρακαλούμε απευθυνθείτε στο κατάστημα της περιοχής σας».

Ο Σκλαβενίτης σημειώνει: «Ωράριο λειτουργίας Καταστημάτων

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 - 20:30 | Σάββατο: 08:00 - 20:00 | Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Διαφοροποιήσεις ωραρίου Καταστημάτων έως και το Σάββατο 20 Μαρτίου:

Αττική και Θεσσαλονίκη:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 - 20:30 | Σάββατο: 07:00 - 20:00

(Εξαιρείται το Eμπορικό Kέντρο The Mall, Μαρούσι, Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 20:30 | Σάββατο: 08:30 - 20:00)

Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Κορινθίας, Λευκάδας, Σάμου, Φθιώτιδας, Φωκίδας & Χαλκιδικής και οι Δήμοι Ιωαννιτών, Κατερίνης, Ρόδου, Σκιάθου και Χανίων:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 - 18:30 | Σάββατο: 07:00 - 20:00

Τα Καταστήματά μας στην Αταλάντη και στην Ορεστιάδα θα είναι κλειστά το Σάββατο 20 Μαρτίου, λόγω της εορτής των Πολιούχων, Αγίων Θεοδώρων».


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: