μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Lockdown: Έρχονται 4 μέτρα χαλάρωσης με άμεση ισχύ και στη Θεσσαλονίκη


Lockdown: Έρχονται 4 μέτρα χαλάρωσης με άμεση ισχύ και στη Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, οι τελευταίες πληροφορίες του TyposThes αναφέρουν πως θα πρόκειται για ένα μείγμα μέτρων που θα επιφέρει μεν χαλάρωση για τους πολίτες, δίχως όμως να προκαλέσει την επιδείνωση του ήδη επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου ανά τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, η χαλάρωση των μέτρων θα περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Αττική, ασχέτως της «ζώνης» κινδύνου με οριζόντιο τρόπο (σ.σ. αυτή τη στιγμή Θεσσαλονίκη και Αττική είναι στο «βαθύ κόκκινο»).

Τα τέσσερα αυτά μέτρα χαλάρωσης θα είναι τα εξής:

  1. 1. Αλλαγή για την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 19.00 στις 21.00.
  2. 2. Κατάργηση της απαγόρευσης κίνησης με ΙΧ αυτοκίνητο όταν στέλνουμε το SMS με κωδικό «6» για σωματική άσκηση.
  3. 3. Άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής στις 22 Μαρτίου υπό τα γνωστά αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ούτως ή άλλως τηρούνται σε αυτούς τους χώρους.
  4. 4. Άνοιγμα για αρχαιολογικούς χώρους, ώστε οι πολίτες να πραγματοποιούν επισκέψεις σε εξωτερικούς χώρους.

Χειρότερα είναι τα νέα για το λιανικό εμπόριο, καθώς φαίνεται πάει μία εβδομάδα πίσω το ενδεχόμενο άνοιγμα, καθώς θα συζητηθεί η επανέναρξη λειτουργίας τους για τις 29 Μαρτίου. Τα σχολεία, παράλληλα, πάνε ακόμη πιο πίσω, καθώς προς ώρας φαντάζει αδύνατο να ανοίξουν εντός Μαρτίου και πιθανότατα το άνοιγμα θα αποφασιστεί για αρχές ή μέσα Απριλίου. Στα μέσα με τέλη Απριλίου θα υπάρξει απόφαση και για το άνοιγμα της εστίασης.

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μέσω του αμερικανικού CNN πως «εντός 48 ωρών» θα παρουσιαστούν «έξυπνα μέτρα» για μερική έξοδο από το lockdown, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι αναζητούνται από την κυβέρνηση βαλβίδες αποσυμπίεσης.

πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια: