μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Τα μέτρα που ισχύουν από την Τρίτη

 

Αλλάζουν όλα από την Τρίτη σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες μετά το lockdown λόγω κορονοϊού - Τι ισχύει με τις εξόδους, τα μηνύματα στο 13033 και την απαγόρευση κυκλοφορίας


Σε καθεστώς lockdown μπαίνουν από την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, και για 14 ημέρες οι πολίτες σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι μένουν σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες θα ζήσουν όσα εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας την περίοδο του καθολικού lockdown, δηλαδή: αποστολή sms στο 13033, κλειστό λιανεμπόριο, άδεια για κάθε τι που χρειάζεται. Με τη μόνη διαφορά, όμως, ότι σε αυτό το lockdown τα σχολεία θα είναι ανοιχτά ενώ από τις 21:00 έως τις 05:00 το πρωί, θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. 

SMS στο 13033: Πώς θα βγαίνετε από το σπίτι σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Μέσω κινητού τηλεφώνου και με την αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033 μπορούν να λαμβάνουν άδεια εξόδου από το σπίτι τους οι πολίτες μετά το lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Στο sms στο 13033, που θα αποστέλλουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους από το πρωί της Τρίτης, 3 Νοεμβρίου και για διάστημα 14 ημερών, θα αναγράφεται ο αριθμός 1 έως 6 (σ.σ.: είναι οι έξι λόγοι που μπορεί κάποιος να βγει), κενό, το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι όποιος κινείται στον δρόμο θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Το μήνυμα στο 13033: X κενό Ονομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:Θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας - Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

Το διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο καθολικό lockdown στη χώρα είναι ότι αυτή τη φορά σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 το πρωί λόγω κορονοϊού. Οπότε, σε αυτό το διάστημα δεν θα επιτρέπεται να αποστέλλονται τα μηνύματα εξόδου λόγω σωματικής άσκησης. 

Τι ισχύει για την μετακίνηση 6 από τις 21:00 έως τις 05:00

Για την έκτη κατηγορία, αυτή της σωματικής άσκησης και της εξόδου με κατοικίδιο, πλέον δεν θα μπορεί να γίνεται μετά τις 21:00 ούτε με την αποστολή μηνύματος δεδομένου ότι παράλληλα θα ισχύει και απαγόρευση της κυκλοφορίας με μοναδικές εξαιρέσεις την εργασία και τους λόγους υγείας.

Οι σχετικές συνεννοήσεις με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις στο σύστημα αφού αυτή τη φορά θα ισχύει μόνο για δύο Περιφερειακές Ενότητες και όχι οριζόντια για το σύνολο της χώρας, όπως είχε συμβεί την περασμένη άνοιξη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: