μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Εκπαιδευτικοί: Τέλος στις κάμερες στα σχολεία

Αντιδρούν οι ομοσπονδίες στη live μετάδοση του μαθήματος


Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στις κάμερες στα σχολεία και στη live μετάδοση του μαθήματος.

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου, αλλά και των μαθητών της Α και Β Λυκείου στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την οδηγία του υπουργείου Παιδείας για κάμερες στα σχολεία και live μετάδοση του μαθήματος.
Μετά το τέλος των μαθημάτων της Δευτέρας στα περισσότερα σχολεία της χώρας πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, οι οποίοι σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν κατά της τροπολογίας Κεραμέως και της εφαρμογής της.
Από τη στιγμή μάλιστα που στην τροπολογία αναφέρεται ρητά ότι  η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος «δύναται να πραγματοποιηθεί»,  είναι στο χέρι του  κάθε εκπαιδευτικού αν θα την ακολουθήσει. Και η απόφαση των εκπαιδευτικών είναι ξεκάθαρη. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπήκαν στη διαδικασία να συζητήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αλλά και αυτοί που θέλουν να  το πραγματοποιήσουν δεν θα μπορούν καθώς τα τεχνικά μέσα στα σχολεία το καθιστούν πολύ δύσκολο.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνεται σήμερα στα Προπύλαια το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) ζητούν μεταξύ άλλων, να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να μην εφαρμοστεί η «απαράδεκτη», όπως χαρακτηρίζουν τροπολογία για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μπει φραγμός «στις απαράδεκτες πιέσεις των σχολαρχών που εξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα με κάμερες στην τάξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: