μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Ομορφιά κι αέρας κοσμοπολίτικος στο νησί του Παπαδιαμάντη

Η καταπράσινη Σκιάθος πάντα εντυπωσιάζει – Δείτε τις φωτογραφίες


Πρόκειται για ένα νησί, που όλοι συμφωνούν, πως καλύπτει όλα τα γούστα ακόμα και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών. Πολλές και όμορφες παραλίες, καταπράσινη, με την πλούσια βλάστηση να φτάνει μια ανάσα από το νερό, η Σκιάθος έχει κι ενδιαφέροντα αξιοθέατα, όπως το κάστρο και το σπίτι του Παπαδιαμάντη.

Η «κοσμοπολίτισσα» των Σποράδων, πιο κοντά στη στεριά από κάθε άλλο νησί του συμπλέγματος αυτού, είναι γενέτειρα του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων», Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Το σπίτι του στη Χώρα, που είναι και μουσείο, είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σκιάθου.

Φτάνοντας στο νησί, το πρώτο που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι η νησίδα Μπούρτζι, γεμάτη πεύκα, με τα ερείπια του βενετικού φρουρίου που στέκει εκεί από τον 13ο αιώνα. Η νησίδα μοιάζει να χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου και τη Χώρα, που απλώνεται στο βάθος αμφιθεατρικά.

Η Σκιάθος φημίζεται για τις δεκάδες παραλίες της, με τα Λαλάρια και τις Κουκουναριές να είναι οι πιο φημισμένες. Λευκά βότσαλα κάτω από απόκρημνους βράχους και με φόντο τα καταπράσινα νερά η πρώτη, απέραντη, χρυσαφένια και αμμώδης η δεύτερη.

 Πίσω από το πευκοδάσος της, η λίμνη της Στροφιλιάς είναι μοναδικός βιότοπος με σπάνια είδη πουλιών. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις θαλάσσιες σπηλιές.

Στο βορειότερο άκρο του νησιού στέκει επιβλητικό το κάστρο του 14ου αιώνα, που κάποτε προστάτευε από τους πειρατές.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: