μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Μεγάλο πανό στο κτίριο της περιφέρειας Αττικής για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Πατούλης: Αυτά τα χώματα ποτίστηκαν με αίμα αθώων Ελλήνων - Κανείς δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται


Ένα μεγάλο πανό αναρτήθηκε στο κεντρικό κτίριο της περιφέρειας Αττικής, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, έπειτα από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο κ. Πατούλης προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Η 19η Μαΐου 1919 αποτελεί ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Αποτελεί μια ημέρα θλίψης και περισυλλογής.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας καθώς 353.000 Έλληνες δολοφονήθηκαν από τον Κεμάλ Ατατούρκ και τους Νεότουρκους.

Ο τουρκικός εθνικισμός της Οθωμανικής αυτοκρατορίας οδήγησε στη φυσική εξόντωση, τον αφανισμό, τον εκτοπισμό και την εκρίζωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες. Αυτά τα χώματα ποτίστηκαν με αίμα αθώων Ελλήνων. Κανείς δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται.

Η ανάρτηση του πανό στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη τιμής στους Πόντιους μας. Καταθέτουμε το σεβασμό μας στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων και δίνουμε μια υπόσχεση να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διατήρηση της ιστορικής μας συνείδησης.

Αποτίουμε φόρο τιμής για τα θύματα μιας συστηματικής προσπάθειας που στόχο της είχε τον αφανισμό του ελληνικού στοιχείου. Αποτελεί ελάχιστο χρέος μας, απέναντι σε όλα τα αθώα θύματα, να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική και πολιτιστική τους κληρονομιά».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: