μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Σάμος: Φωτιά έξω από το hotspot - Στάχτη δεκάδες σκηνές προσφύγων


Φωτιά ξεσπασε σε παραπήγματα όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο, περιμετρικά από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησησης στη Σάμο, το απόγευμα της Κυριακής.
Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, με αποτέλεσμα η φωτιά να μην επεκταθεί περαιτέρω, ενώ άγνωστο παραμένει για την ώρα υπο ποιές συνθήκες ξέσπασε πυρκαγιά
Στο σημείο βρέθηκαν λίγο αργότερα δυνάμεις της ΕΛΑΣ, οι οποίες ανέλαβαν τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης, καθώς νέες εστίες εκδηλώθηκαν και αναμένεται να παραμείνουν εκεί μέχρι τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. 
Οι δύο νέες εστίες προκάλεσαν πανικό, ενώ για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samos24.gr, πρόκειται για έκταση πίσω από τα εξωτερικά ιατρεία πρώτης αξιολόγησης για τον κορωνοϊό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώ στο σημείο έσπευσαν ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος,αντιδήμαρχοι και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης.
Όπως εκτιμούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, περίπου 100 άτομα δεν έχουν που να διανυκτερεύσουν
Σημειώνεται ότι βάσει των επίσημων στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναφορικά με την αποτύπωση του προσφυγικού ζητήματος στη χώρα, μέχρι και την 22α Απριλίου στη Σάμο βρίσκονταν συνολικά 7.216 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο Βαθύ, όπου βρίσκεται το ΚΥΤ χωρητικότητας 648 ατόμων, διαμένουν 6.869 αιτούντες άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: