μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Δωρεάν μάσκες σε ογκολογικούς ασθενείς από την ΕΑΕ


Στην αγορά και δωρεάν διάθεση ειδικών μασκών σε ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται υπό θεραπεία, προχωρά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ), οργανώνοντας εκστρατεία συλλογής χρημάτων , είτε με ένα απλό τηλεφώνημα στο 19858 (που εισφέρει 2 ευρώ), είτε μέσω πληρωμής στο PayPal ή στο VivaWallet ή στον τραπεζικό λογαριασμό μας (οποιουδήποτε ποσού επιθυμεί ο δωρητής) στο νέο διαδικτυακό ιστότοπο της ΕΑΕ: cancerhellas.org.
Υπολογίζεται ότι 70.000 περίπου άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια μορφή καρκίνου κάθε χρόνο και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εξ αυτών θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, μία σειρά από χημειοθεραπείες ή/και ακτινοθεραπείες. Οι ογκολογικοί ασθενείς κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους, αλλά και για αρκετό διάστημα μετά από αυτές, είναι ιδιαίτερη ευάλωτοι στις λοιμώξεις, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχει επηρεαστεί αρνητικά, όπως και η γενική κατάσταση τους, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ΕΑΕ. Προσθέτουν ότι "οι άνθρωποι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να επισκέπτονται τακτικά τα νοσοκομεία και τους γιατρούς τους, να χρησιμοποιούν διάφορα μεταφορικά μέσα (και σε πολλές περιπτώσεις ΜΜΜ) για την κίνηση τους και να διαβιούν συχνά με μεγάλο αριθμό οικείων τους. Επίσης, έχουν ανάγκη να «βγουν λίγο έξω» και να συνεχίσουν να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας".
Οπως αναφέρει η ΕΑΕ, οι μάσκες θα αγοραστούν από ελληνική επιχείρηση και θα διατεθούν σε συνεργασία με τους υγειονομικούς φορείς στους ασθενείς που το έχουν ανάγκη.
Η ΕΑΕ στην ψηφιακή εποχή
Η ΕΑΕ προχώρησε στη δημιουργία επίσημου ιστοτόπου με διακριτικό τίτλο: cancerhellas.org και, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί της, πρόκειται για ένα «νέο πολυεπίπεδο κέντρο επικοινωνίας, με το οποίο θα μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν με τους ειδικούς και να λύνουν τα όποια προβλήματα τους απασχολούν». Για να διευκολυνθεί η επικοινωνία «δημιουργήθηκε και ένα podcast, όπου οι επικοινωνούντες θα ακούν τις απαντήσεις που δίνουν έγκριτοι επιστήμονες, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και ως ένα είδος ραδιοφωνικού σταθμού με ειδήσεις, ανακοινώσεις, σχολιασμούς και συνεντεύξεις». Παράλληλα θα ενισχυθεί η δράση, το stopkapnisma.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: