μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Πρόταση για χορήγηση επιδόματος, μέσω ΟΑΕΔ για τον κορονοϊό

Να καταβάλλει ο ΟΑΕΔ επίδομα στους εργαζόμενους όταν μπαίνει λουκέτο σε μια επιχείρηση, ύστερα από «ανυπαίτιο κώλυμα», μετά από λήψη σχετικής απόφασης από το Κράτος. Το επίδομα αυτό ανέρχεται σε 718 ευρώ και αφορά σε έως 45 ημέρες απουσία από την εργασία.

Αυτό ήταν ένα από τα βασικά μέτρα που προτάθηκαν από τη ΓΣΕΕ, στη συνάντηση που είχαν οι κοινωνικοί εταίροι με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας, υπενθύμισαν ότι αυτό ήταν ένα επίδομα που είχε δοθεί σε επιχειρήσεις της Μάνδρας, στις πλημμύρες το φθινόπωρο του 2017, αλλά και σε επιχειρήσεις που βρίσκονταν στο Μάτι, μετά τη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018.
Ο υπουργός Εργασίας, δεσμεύτηκε ότι θα λάβει όλα τα μέτρα που τέθηκαν στη συζήτηση υπόψη του, κατά την προετοιμασία της επόμενης δέσμης παρεμβάσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), έγινε παρουσία και του διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη. 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν επίσης, ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο, ελέω κορονοϊού, να υπάρχουν εργοδότες, που καταπατούν στοιχειώδεις κανόνες του εργατικού δικαίου. Έγινε αναφορά δηλαδή, για ζητήματα που αφορούν την μισθοδοσία, τις άδειες και τα επιδόματα, αλλά και τα ωράρια εργασίας, που πρέπει να τηρούνται, για να μην οδηγηθούμε σε νέες συνθήκες «ζούγκλας» στην αγορά εργασίας, ελέω κορονοϊού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: