μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρώτη μέρα εντατικών ελέγχων με συστάσεις και χωρίς πρόστιμα

Τι συμβαίνει στους δρόμους από τις 6π.μ. που ξεκίνησε η απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού


Από τις 6 το πρωί, αστυνομικοί, δημοτικοί αστυνομικοί και λιμενικοί πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε όλη την χώρα, ενώ θα χρησιμοποιούνται και drones της ΕΛ.ΑΣ για τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο έχει ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Σήμερα πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, «δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί».


Οι εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε οδηγούς στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, στην λεωφόρο Κηφισού στη λεωφόρο Συγγρού, αλλά και στους πεζούς στα πολυσύχναστα περάσματα όπως στάσεις του Μετρό αλλά και λεωφορείων. Έλεγχοι γίνονται σε όλους τους μεγάλους δρόμους της Θεσσαλονίκης αλλά και τους περιπατητές του παραλιακού μετώπου της πόλης.  

elegxoi_athina_-2.jpg


elegxoi_athina.jpg

Κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω των μπλόκων

Η Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας θύμιζε το πρωί της Δευτέρας μέρες προ απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω των μπλόκων που είχει στήσει η Αστυνομία για να ελέγχει τους πολίτες που μετακινούνται. Μεγάλες ουρές στην άνοδο της Εθνικής μέχρι τη γέφυρα Καλυφτάκη, ενώ ίδια εικόνα και στην Αττική Οδό όπου υπήρξε αυξημένη κίνηση. Από τις 6:00 οι αστυνομικοί στήνουν μπλόκα και πραγματοποιούν ελέγχους στα έγγραφα των πολιτών. 

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε πεζούς ποδηλάτες και οδηγούς

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από νωρίς το πρωί και η δημοτική αστυνομία προκειμένου να ενημερώνει για τα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, αλλά και να ελέγχει εάν οι πολίτες έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα για τις μετακινήσεις έγγραφα. Δύο πληρώματα με περιπολικά της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποιούν διελεύσεις από τις 6 το πρωί στις οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, ενώ από αύριο Τρίτη, άλλα δύο οχήματα θα βρίσκονται σταθερά σε κεντρικά σημεία για να υπενθυμίζουν στους πολίτες πως για τις όποιες μετακινήσεις θα πρέπει να διαθέτουν το «έντυπο δήλωσης».

elegxoi_thessalonikh_-2.jpg
Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης διαθέτει δύο πληρώματα για το γνήσιο της υπογραφής ανθρώπων που μένουν μόνοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν, ενώ -όπως έγινε γνωστό- στις πρώτες ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν είχε τηλεφωνήσει κανένας πολίτης για να ζητήσει πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο συμπλήρωσης του εντύπου δήλωσης κυκλοφορίας.

Αυστηροί έλεγχοι σε διόδια


Αυστηροί έλεγχοι πραγματοποιούνται και στα διόδια των Μαλγάρων έξω από τη Θεσσαλονίκη για την είσοδο και έξοδο από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Το 90% των οδηγών έχει πειθαρχήσει και οι περισσότεροι έχουν ήδη βεβαιώσεις για το πώς και γιατί μετακινούνται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV. Οι αστυνομικοί τηρούν απόσταση ασφαλείας δυο μέτρων από τον κάθε οδηγό κατά τον έλεγχο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV σήμερα δεν αναμένονται να «πέσουν» πρόστιμα στους οδηγούς με τις Αρχές να προχωρούν μόνο σε συστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: