μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ : «Μόνη μου φιλοδοξία να υπηρετώ τον τόπο και τους πολίτες»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΖΙΩΤΑ – ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είναι  από τους πολιτικούς που προτιμούν το έργο και την παραγωγή  αποτελέσματος από τα μεγάλα λόγια. Η σεμνότητα και οι χαμηλοί τόνοι που τον διακρίνουν σε επίπεδο κοινωνικής συναναστροφής, δίνουν τη θέση τους στην αποφασιστικότητα και στην αυστηρή προσήλωση, στην ουσία της παραγωγής πολιτικής. Στη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο epikairo.com και στο Kallitheapress, μιλά για όλα και δηλώνει αισιόδοξος για τη μάχη της Κυριακής.  
  1. Ποιος είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης εκτός πολιτικής;
Ένας κανονικός άνθρωπος ο οποίος δουλεύει πολύ και προσπαθεί να εξασφαλίσει ό,τι καλύτερο για τα τρία παιδιά του, με λίγο ελεύθερο χρόνο, με πάρα πολλή σκληρή δουλειά αλλά και με προσπάθεια να βρίσκω ποιοτικό χρόνο για να ευχαριστιέμαι τα δυο τρία πράγματα που λίγο μου αρέσουν, λίγο καλή μουσική και λίγο καλό φαγητό. Ενδεχόμενα το καλό φαγητό μου αρέσει λίγο παραπάνω, όπως μπορείτε να δείτε κιόλας, να το καταλάβετε (γέλια).
  1. Είστε δικηγόρος. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;
Πιστεύω πως η πολιτική είναι σύμφυτη με τη νομική επιστήμη, διαχρονικά από τα αρχαία χρόνια και την αρχαία Ελλάδα. Στα φοιτητικά μου χρόνια ασχολιόμουν με την πολιτική, με τον φοιτητικό συνδικαλισμό. Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινότητα της δουλειάς, του δικηγορικού γραφείου, οι απαιτήσεις της δουλειάς και του πελατολογίου με απομάκρυναν από την πολιτική. Το σημείο καμπής όμως, το σημείο τομή το οποίο ήταν το κομβικό  ώστε να επανασχοληθώ με την πολιτική ήταν η είσοδος της χώρας στα μνημόνια. Νομίζω είναι μια από τις κομβικότερες στιγμές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Είναι η στιγμή που ο καθένας όφειλε να πάρει θέση και να έχει σαφή άποψη για το πού θέλει να πάει η χώρα. Έτσι λοιπόν, όταν ο Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας μου ζήτησε να συνδράμω στην προσπάθεια να ξεφύγουμε από το παλιό πολιτικό κατεστημένο και να κάνουμε μια προσπάθεια να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της, αυτό ήταν ένα σημείο κλειδί.
  1. Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίσατε ως Υφυπουργός Αθλητισμού;
Ο κόσμος πιστεύει ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, η βία. Πραγματικά, η βία ήταν από τα σοβαρά ζητήματα. Το μεγαλύτερο, όμως πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν να μπορέσω με πράξεις μου να κρατήσω όρθιο το αθλητικό οικοδόμημα, το οποίο ιδίως στα μνημονιακά χρόνια είχε δεχθεί μια σφοδρότατη επίθεση. Έπρεπε να καταφέρω να βρω χρήματα. Να αλλάξω τις δομές. Να βρω τρόπο να στηρίξω τους αθλητές. Να νιώθουν οι ίδιοι οι αθλητές ότι η πολιτεία είναι δίπλα τους ακόμα και όταν τα μέσα μας ήταν από ελάχιστα έως μηδαμινά. Να μπορέσω να κάνω μια παρέμβαση στις αθλητικές υποδομές της χώρας για να αθλούνται τα παιδιά μας με ασφάλεια. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία. Αυτά ήταν τα μεγαλύτερα προβλήματα και νομίζω πως σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό καταφέραμε να παράγουμε ένα εξαιρετικό έργο και πιστεύω πως το σύνολο των ανθρώπων του αθλητισμού και το είδαν και το αναγνώρισαν.
  1. Υποψήφιος στα Νότια Προάστια; Τι σημαίνει για εσάς;
Νιώθω μεγάλη τιμή! Μεγάλη τιμή να είμαι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Να είμαι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης που ενώνει όλο το δημοκρατικό κόσμο. Της παράταξης η οποία κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Από εκεί και μετά το να είμαι υποψήφιος στα Νότια Προάστια μου δημιουργεί μια ιδιαίτερα συναισθηματική φόρτιση, δεδομένου ότι είναι οι περιοχές στις οποίες πέρασα τα πρώτα μου χρόνια, την εφηβεία μου, τα πιο γλυκά, ανέμελα και άδολα χρόνια της ζωής μου. Ταυτόχρονα όμως σημαίνει και ευθύνη. Ευθύνη για ένα παραλιακό μέτωπο, το οποίο αλλάζει. Ευθύνη για 13 Δήμους στους οποίους οφείλουμε να τους προστατεύσουμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες αυτές ώστε η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου θα φτάσει μέσα στα ενδότερα των Δήμων, θα αγγίξει και τον τελευταίο δημότη και τον τελευταίο πολίτη και τον τελευταίο κάτοικο της περιοχής. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και η μεγάλη ευθύνη του πολιτικού συστήματος για την επόμενη μέρα. Όχι μια ανάπτυξη τυφλή, μια ανάπτυξη η οποία θα έρχεται και θα δένει με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
  1. Γιατί να ψηφίσει κάποιος σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Γιώργο Βασιλειάδη;
Ως Υφυπουργός Αθλητισμού, συνεβαλα στο να κρατηθεί ορθιο το αθλητικό οικοδομημα. Με παρεμβάσεις στις αθλητικες υποδομές της γειτονιάς, με 215 εργα σε εξελιξη σε ολη την χώρα και 200 επιπλέον που εντάχθηκαν στο προγραμμα Φιλοδημος με στόχο να κανουμε την καθημερινότητα των παιδιών μας καλύτερη.
Με τις νομοθετικές μας παρεμβάσεις γυρίσαμε σελίδα στο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού διασφαλιζώντας την διαφάνεια και τη συμμετοχή ολων..Συγκρούστηκα με συμφέροντα 10 ετών στον επαγγελματικό αθλητισμό βαζοντας την βάση για μια νεα, καλυτερη και πιο δικαια ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ως Γενικος Γραμματέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς πρωτοστάτησα στη δημιουργία ενος νέου δεδομένου για τη χώρα, με τη διεθνή συνεργασία ως βάση για τη πραγματική αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Ως μάχιμος δικηγόρος ασχολούμαι με ζητήματα του εμπορικού δικαίου και τις νέες πραγματικότητες στην εποχή της πληροφορικής και του διαδικτύου.
Ως νέος πατέρας τριων παιδιών παλεύω με πάθος να δημιουργήσουμε μια πατρίδα που θα μπορεί να κρατήσει με υπερηφάνεια τα παιδιά της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: