μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Σε αυτήν την παραλία στη Χαβάη δε θα θέλατε να κολυμπήσετε ποτέ

Θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο


Στο άκουσμα και μόνο της λέξης Χαβάη οι περισσότεροι φέρνουν στο νου εικόνες με εξωτικά τοπία, ονειρικές παραλίες και εκπληκτικά νερά. Και δεν έχουν άδικα, καθώς το νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ειρηνικό ωκεανό φημίζεται για όλα τα παραπάνω.

Ωστόσο, υπάρχει μια ακρογιαλιά στο νησάκι Kauai στην απομονωμένη ακτή Na Pali, που δεν είναι όσο ονειρική φαίνεται. Ο λόγος για την παραλία Hanakapiai, η οποία θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο. Μάλιστα, υπάρχει αντίστοιχη πινακίδα που προειδοποιεί τους λουόμενους για την επικινδυνότητά της.
Τα ισχυρά ρεύματα των ωκεανών δεν βρίσκουν εμπόδιο από αντίστοιχους υφάλους και έτσι δημιουργούνται δυνατά και ψηλά κύματα, που τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται θανατηφόρα για όσους επιχειρήσουν να κολυμπήσουν στα νερά της.

Μάλιστα, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα τα ρεύματα της θάλασσας είναι τόσο ισχυρά ώστε τα σώματα τουλάχιστον από τα 15 θύματα που έχασαν την ζωή τους εδώ να μην έχουν ακόμη βρεθεί. Σημειώστε ότι από το 1970 έως το 2010 περίπου 30 άνθρωποι πνίγηκαν στα επικίνδυνα νερά της ακτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: