μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Το Πήλιο προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα

Ανακαλύψτε τις ομορφιές του - Δείτε τις φωτογραφίες
Το Πήλιο, το Βουνό των Κενταύρων κρύβει στα «σπλάχνα» του μοναδικές ομορφιές και σπάνιους θησαυρούς της φύσης. Όσοι το επισκέπτονται μένουν γοητευμένοι και ανανεώνουν το ραντεβού της για την επόμενη φορά. Εξάλλου, εκτός από τις ομορφιές της φύσης, το Πήλιο μπορεί να καυχιέται και για τα όμορφα και γραφικά χωριά του, που προσελκύουν τον ενδιαφέρον των επισκεπτών όλο τον χρόνο.

Ανάμεσά τους η Μακρυνίτσα και η Πορταριά, που αποτελούν σταθερή προτίμηση των επισκεπτών, είτε τον χειμώνα είτε το καλοκαίρι.

Η Πορταριά είναι από τα πιο δημοφιλή χωριά του Πηλίου κι ένας τόπος που «παντρεύει» με απίστευτη μαεστρία την κοσμοπολίτικη πλευρά με την παραδοσιακή. 

Γραφική και όμορφη, σε κοντινή απόσταση από τον Βόλο, συνδυάζει βουνό και θάλασσα με «ατού» την εκπληκτική θέα στον Παγασητικό.

Και η Μακρυνίτσα, όμως, φημίζεται για τη θέα της, που κόβει την ανάσα. Το γραφικό χωριό με τα παλιά αρχοντικά και τις πέτρινες πλατείες βρίσκεται, στη δυτική πλευρά του Πηλίου και μοιάζει να έχει χτιστεί… κατακόρυφα, καθώς τα σπίτια στα δύο άκρα του οικισμού έχουν υψομετρική διαφορά τουλάχιστον 400 μέτρων!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: