μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Θεσσαλονίκη: Πολύχρωμη Ανθοέκθεση στα δυτικά – Οι εκδηλώσεις σήμερα!


Πολύχρωμο τοπίο με λουλούδια και φυτά στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Σε ένα πολύχρωμο τοπίο με λουλούδια και φυτά συνεχίζεται δυναμικά το πρόγραμμα της φετινής Ανθοέκθεσης 2019 του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το χώρο του πρώην Στρατοπέδου «Μεγ. Αλέξανδρος» και παρακολούθησε την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Όπως αναφέρει ο δήμος «Συγκεκριμένα την Παρασκευή 3/5 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών και αθλητών συλλόγων και σχολείων του Δήμου μας ενώ ακολούθησαν Ποντιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο « Αναγέννηση Αγίου Νεκταρίου» με χοροδιδάσκαλος τον κ. Κώστα Κετικίδη, Θρακιώτικοι χοροί από τον Σύλλογο Θρακιωτών Τριγώνου Έβρου Νομού Θεσσαλονίκης με Χοροδιδάσκαλο τον κ. Χρήστο Γιοβανούδη και Χοροί της Μακεδονίας από το χορευτικό του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γρηγόρη Αναγνωστόπουλο. Η βραδιά έκλεισε μουσικά με μουσική για όλες τις προτιμήσεις από Ελληνικά swing μέχρι έντεχνα τραγούδια και ποπ μπαλάντες, από τη Φωτεινή Γκούνα και την ορχήστρα της.
Το Σάββατο 4/5 ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μας με παιδικά τραγούδια από τον σύλλογο «Το Πανθερμαϊκό και της Μενεμένης το Χαμόγελο». Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των τμημάτων χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Μενεμένης «Αγία Παρασκευή» και έκλεισε η βραδιά με την συναυλία από τα Νεανικά Μουσικά Τμήματα Μενεμένης και με αρχοντορεμπέτικο και ρετρό λαϊκό πρόγραμμα από τους «ΚΑΤΙΦΕ».
Την Κυριακή 5 Μαΐου συνεχίσαμε με παραδοσιακούς χορούς του Ελληνοχωρίου Έβρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανδρακιωτών «Βιότοπος». Ακολούθησαν ποντιακοί χοροί από τα τμήματα της «Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων» και Μικρασιατικοί χοροί από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Μενεμένης «Αγία Παρασκευή». Τέλος ακολούθησε αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο και τη Λίνα Νικολακοπούλου από το εργαστήρι έντεχνης μουσικής «Ο Θερμαϊκός» του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου Σιδηροδρόμων.
Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 6 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. να παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το τμήμα του Δήμου μας καθώς και παραδοσιακούς χορούς από την Γεωργία και την Αρμενία από τους αντίστοιχους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Γεωργία» και «Χαμασκαϊν». Θα ακολουθήσει παρουσίαση των τμημάτων χορωδίας του Θερμαϊκού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμά μας θα κλείσει με αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο από την λαϊκή ορχήστρα του Θερμαϊκού ωδείου Αμπελοκήπων.
Η Ανθοέκθεση θα λειτουργεί καθημερινά έως το Σάββατο 11 Μαΐου στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», είσοδος από Ελ. Βενιζέλου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9π.μ. – 2 μ.μ. & 5 μ.μ. – 10 μ.μ. και Σαββατοκύριακα και αργίες: 9 π.μ.– 10 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: