μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Θεσσαλονίκη: «Λουκέτο» στο ΑΤ στην Αριστοτέλους – Θα γίνει ξενοδοχείο


Φόβοι για μετατροπή της πλατείας Αριστοτέλους σε μια νέα Ναβαρίνου ή πλατεία Ροτόντας

Του Γιώργου Καλλίνη
Το ιστορικό τμήμα «Λευκού Πύργου» στην Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται αντιμέτωπο με… έξωση και ξαφνικά όλη η αστυνομία ψάχνει με αγωνία την επόμενη στέγη για 280 αστυνομικούς και την κεντρική μονάδα αστυνόμευσης του ιστορικού κέντρου.
«Ο ΟΣΕ που είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου εδώ, και χρόνια είχε εκφράσει τη διάθεση του να το εκμεταλλευτεί. Τώρα, είμαστε πλέον αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, όπου θα πρέπει μέχρι το καλοκαίρι να βρούμε ένα καινούργιο κτίριο, είτε του δημοσίου, είτε να νοικιάσουμε ξανά», εξηγεί στο TyposThes ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης. Μάλιστα, το πιο πιθανό είναι το κτίριο που στεγάζεται τώρα το αστυνομικό τμήμα να γίνει ξενοδοχείο, μετά τη μετεγκατάσταση του.
Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε τις ανησυχίες του για την περιοχή της Αριστοτέλους εάν φύγει από εκεί το αστυνομικό τμήμα. «Παρότι το υπάρχον κτίριο είναι ακατάλληλο για τη στέγαση του κεντρικότερου αστυνομικού τμήματος στην πόλη, φοβάμαι τις αρνητικές επιπτώσεις στη γύρω περιοχή, αν γίνει η μετεγκατάσταση. Το παραεμπόριο, τα ναρκωτικά και τα επεισόδια θα είναι πλέον ανεξέλεγκτα στο σημείο της πλατείας, όπου υπάρχει ήδη πρόβλημα. Δεν είναι δύσκολο να μετατραπεί η περιοχή σε μια νέα Ναυαρίνου ή μια νέα πλατεία Ροτόντας», σημειώνει.
Τα πιθανότερα σημεία για τη μετεγκατάσταση είναι το κτίριο που στεγαζόταν ο ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) στις αρχές Μοναστηρίου, αν και συζητούνται και άλλα κτίρια στο λιμάνι, αλλά και στη ΔΕΘ, όπως είχε προγραμματιστεί μετά από δέσμευση του τότε υπουργού κ. Δένδια το 2012. Όπως τονίζει ο κ. Παπαδάκης, το ζήτημα είναι να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας, να υπάρχει πάρκιγνκ και είσοδος ΑΜΕΑ.  
«Όπου και να βρούμε στέγη, θα είναι πρόβλημα αν απομακρυνθούμε από το κέντρο, γιατί καλύπτουμε μια μεγάλη εμβέλεια, την οποία θα πρέπει να αστυνομεύσουμε από ένα πιο μακρινό σημείο. Θα πρέπει να παρέμβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να βρεθεί μια λύση γρήγορα, για ένα κτίριο σύγχρονο, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», ολοκληρώνει ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: