μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Διασκέδαση - φαγητό κερδίζουν τους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Τα δυνατά σημεία της πόλης σύμφωνα με έρευνα της Values

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ
Η διασκέδαση και το καλό φαγητό αποτελούν τα δυνατά σημεία της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, με το αίσθημα ασφάλειας να ακολουθεί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.500 αλλοδαπών τουριστών και παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου για την ακίνητη περιουσία στη Βόρεια Ελλάδα, Prodexpo north που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών (95%) δηλώνει μάλιστα ότι θα επισκεπτόταν ξανά την πόλη.
Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα της Values, η διασκέδαση και η γαστρονομία συγκέντρωσαν ποσοστό 55%, το αίσθημα ασφάλειας 25%, η ποικιλία σε τύπους διαμονής 15%, ενώ οι υποδομές – πληροφόρηση μόλις 5%. Όσο για τα προβλήματα που εντόπισαν οι τουρίστες στην πόλη αυτά έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την μετακίνηση (65%). Ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά η συμπεριφορά των επαγγελματιών (20%), τα προβλήματα επικοινωνίας (10%) και και οι υψηλές τιμές (5%).

Για λόγους αναψυχής ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη το 65%  ενώ για επαγγελματικού λόγους το 30%, ποσοστό που δείχνει ωστόσο να ανεβαίνει. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών, η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε μέρος του ταξιδιού και όχι αποκλειστικό προορισμό.
Παρουσιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας, ο κ. Παναγιώτης Μερεκούλιας, διευθύνων σύμβουλος της Values,  ανέφερε ότι όπως προκύπτει, το δυνατότερο σημείο της περιοχής είναι η γεωγραφική της θέση και η εύκολη προσβασιμότητα, ενώ αδύναμο σημείο θεωρείται το ότι δεν υπάρχει ξεχωριστή ταυτότητα, brand για την πόλη, η οποία ωστόσο «έχει όλα τα στοιχεία για να το αποκτήσει». Στις ευκαιρίες περιλαμβάνεται το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές περιοχές με χαμηλές εμπορικές αξίες γης και ακινήτων, ενώ στις απειλές η ερασιτεχνική αντιμετώπιση του κλάδου.
Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα Ιανουαρίου 2018 – Ιανουαρίου 2019 σε δείγμα 1.500 ερωτηθέντων αλλοδαπών, ηλικίας από 20 έως 50 ετών που έχουν μείνει στη Θεσσαλονίκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: