μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Θεσσαλονίκη: 1.000.000 αντίτυπα πούλησαν τα κόμικς με τον Αριστοφάνη!


Επετειακή εκδήλωση σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τα 35 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας των βιβλίων

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο συγγραφέας Τάσος Αποστολίδης και ο εικονογράφος Γιώργος Ακοκαλίδης, λάτρεις και οι δύο των κόμικς, αποφάσισαν να εικονογραφήσουν τις κωμωδίες του Αριστοφάνη, δεν περίμεναν ότι τρεις και πλέον, δεκαετίες μετά, τα βιβλία τους θα είχαν ξεπεράσει σε πωλήσεις στην Ελλάδα το ένα εκατομμύριο αντίτυπα!
Αν και όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Αποστολίδης «μία τέτοια εκδοτική κίνηση σήμερα, θα είχε πλήρη αποτυχία», ο ''Αριστοφάνης μέσα από τα κόμικς'' συγκεντρώνει και πάλι το πιστό του κοινό σε επετειακή εκδήλωση για τα 35 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας των βιβλίων, που διοργανώνεται σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
«Κάναμε τότε κάτι που μας άρεσε και αγαπούσαμε και δεν φανταστήκαμε ποτέ την επιτυχία που θα είχε. Αν σήμερα γινόταν ο Αριστοφάνης σε κόμικ, φαντάζομαι ότι θα είχε πλήρη... αποτυχία! Άλλες εποχές τότε, άλλες αναζητήσεις» ξεκαθαρίζει ο κ.Αποστολίδης διευκρινίζοντας ότι συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από την πρώτη έκδοση της διασκευής σε κόμικς των έντεκα κωμωδιών του Αριστοφάνη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις Α.Σ.Ε.
Οι "Κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς", με συνεχείς επανεκδόσεις, τιμήθηκαν από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ''Πολιτισμός 2007-2013'' με την παραγωγή: "DHE DUTY OF COMEDY" ενώ η "Λυσιστράτη" ήταν ένα από τα 100.000 βιβλία, από όλο τον κόσμο, που δόμησαν τον "Παρθενώνα των βιβλίων", το εμβληματικό έργο της Marta Minujin, στο Κάσελ της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: