μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Στράτος Χατζηχριστόφας Ένας λόγος να υπάρχω


Ο Στράτος Χατζηχριστόφας γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, δίπλα στη θάλασσα με την οποία έμελε να γίνουν αχώριστοι, μιας κι η ενασχόλησή του με την κωπηλασία και από την άλλη η εργασία του ως μηχανικός/ναυτικός. Είναι αυτοδίδακτος κιθαρίστας και τα περισσότερα από τα τραγούδια του γράφονται μέσα σε καμπίνες πλοίων που υπηρετεί.
Το πρώτο από τα τραγούδια του που έφυγε από τον ήχο της κιθάρας και έγινε ολοκληρωμένη μουσική σύνθεση είναι το Ένας λόγος να υπάρχω.


Το "Ενας λόγος να υπάρχω" γράφτηκε μεσοπέλαγα, κάποια στιγμή τον Απρίλιο του 2017, σε μια γωνιά αυτής της γης, στην καμπίνα ενός πλοίου. Έπειτα από μια κουραστική μέρα, η κιθάρα έκανε συντροφιά στις μοναχικές ώρες της ξεκούρασης. Μια δύσκολη και φορτισμένη περίοδος, μακριά από το σπίτι, τους φίλους και τους συγγενείς. Από τον Δεκέμβριο του 2016 έως και τον Μάιο του 2017 γράφτηκαν πολλά ακόμη τραγούδια μέσα σε εκείνη την καμπίνα. Επιστρέφοντας στην πατρίδα, η προτροπή όλων ήταν να ηχογραφήσω κάποια από αυτά. Έτσι έγινε και η γνωριμία με τον Νίκο Πιτλόγλου, που αγκάλιασε τα κομμάτια μου και τα ενορχήστρωσε. Τον Ιούνιο του 2017 στο Studio Arionmusic άκουσα σιγά σιγά τα τραγούδια μου να "ξεφεύγουν" από τον ήχο της κιθάρας μου και να γίνονται ολοκληρωμένες δημιουργίες.

Στίχοι - Μουσική : Στράτος Χατζηχριστόφας
Ερμηνεία : Στράτος Χατζηχριστόφας
Ενορχήστωση : Νίκος Πιτλόγλου
'Επαιξαν: Πιάνο, Ηλεκτρικό Μπάσο, Ντραμς, Ηλεκτρική κιθάρα: Νίκος Πιτλόγλου
Ακουστική κιθάρα : Στράτος Χατζηχριστόφας
Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο Studio Arionmusic
Artwork - δημιουργία εξωφύλλου : Δέσποινα Παπαδοπούλου και εργαστήριο Just PicShots 


Δεν υπάρχουν σχόλια: