μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Απαράμιλλο θέαμα σε ένα από τα ωραιότερα σπήλαια του κόσμου

Ανακαλύψτε το Σπήλαιο Διρού - Δείτε τις φωτογραφίες
Η ύπαρξή του ήταν γνωστή στους ντόπιους από τις αρχές του 1900, όμως, κανείς δε μπορούσε τότε να φανταστεί τα μυστικά και την ομορφιά που έκρυβε στα σπλάχνα του. Ο λόγος για το Σπήλαιο Βλυχάδα Διρού, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο, που βρίσκεται στα δυτικά παράλια της χερσονήσου της Λακωνίας.

Ένα σπήλαιο σμιλεμένο από τη φύση, που μοιάζει σαν να φτιάχτηκε από τα χέρια του πιο δημιουργικού καλλιτέχνη. Και μπορεί για την ύπαρξή του να γνώριζαν από το 1900, έπρεπε όμως να φτάσουν στο 1949, για να ανακαλύψουν πόσο θαυμάσιο ήταν το εσωτερικό του.

Οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Γιάννης και Άννα Πετροχείλου ήταν εκείνοι που το εξερεύνησαν συστηματικά κι έτσι σήμερα το γνωστό μήκος του σπηλαίου υπερβαίνει τα 15 χιλιόμετρα. Η πρώτη υποβρύχια εξερεύνηση έγινε το 1970 και το βάθος του σπηλαίου φτάνει σε κάποιο σημείο και τα 100 μέτρα.

Η «γέννηση» του σπηλαίου τοποθετείται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Η φυσική του είσοδος έχει διάμετρο μόλις μισού μέτρου και βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η εμπειρία της ξενάγησης με βάρκα ανάμεσα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες προκαλεί δέος και μένει αξέχαστη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: