μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Πώς γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στα Δωδεκάνησα

Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που και φέτος έπεσαν στα παγωμένα νεράΜε κάθε επισημότητα και παρουσία αρχών, φορέων και εκατοντάδων πιστών, τελέστηκε σήμερα το πρωί, ο εορτασμός των Θεοφανίων στη Ρόδο και σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.
Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που και φέτος έπεσαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.


Στην πόλη της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν τρεις τελετές για τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού, μια στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού, μια στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και μια στη νέα μαρίνα.

Στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, η τελετή για το Μέγα Αγιασμό ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου και στις 11 το πρωί, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ροδίων, των Ιερών Εξαπτέρυγων, του χορού των ιεροψαλτών, του κλήρου, των επισήμων αρχών και φορέων, αλλά και του κόσμου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τίμιου Σταυρού για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Εκεί, βούτηξαν στα παγωμένα νερά, 11 συμπολίτες μας, μεταξύ αυτών και μια γυναίκα, ενώ τον Σταυρό ανέσυρε ο Βαγγέλης Καριοφυλλάκης ο οποίος τον είχε ανασύρει ξανά στο παρελθόν.

Αντίστοιχα και στα υπόλοιπα χωριά της Ρόδου αλλά και τα νησιά της Δωδεκανήσου, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή αλλά και αρκετοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν το κρύο βουτώντας στα παγωμενα νερά.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρά τον άστατο καιρό και το τσουχτερό κρύο, εορτάστηκαν στο νησί της Κω τα Θεοφάνεια.

Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν το πρωί τη θεία λειτουργία και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού που τελέσθηκε στον ιερό ναό του Αγ. Παύλου Κω όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης Κω κ. Ναθαναήλ και παρέστησαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές, ενώ στη συνέχεια συνόδεψαν την πομπή με τις δέουσες τιμές μέσω της οδού Θεμιστοκλέους και της παραλιακής στην ξύλινη προβλήτα πίσω από τη ΔΕΗ, όπου και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: