μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Κύμα κακοκαιρίας: Έως και 130 χλμ. την ώρα η ταχύτητα των ανέμων (Χάρτες)


Θυελλώδεις ανέμους προκαλεί το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που έχει φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς σε πολλές περιοχές οι ριπές ξεπέρασαν τα 100 χλμ. την ώρα.
Στη Φινοκαλιά Λασιθίου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε το πρωί της Τρίτης (08:40) μέση ταχύτητα ανέμου 91,7 χλμ./ ώρα, δηλαδή 10 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου άγγιξαν τα 130 χλμ. την ώρα στην ίδια περιοχή, ταχύτητα που αποτελεί τη μέγιστη που καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στην Πεντέλη σημειώθηκαν ριπές 108 χλμ./ ώρα, στην Παξιμάδα Καρύστου 106 χλμ./ ώρα και στα Ανω Λιόσια 103 χλμ./ ώρα.
Μάλιστα, οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί σε ένταση που παρουσιάζονται προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με απαγορευτικό απόπλου να έχει τεθεί σε ισχύ στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.


Ο καιρός την Τετάρτη
Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.
Όπως ανέφερε ο παρουσιαστής καιρού, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη νότια Ελλάδα, ωστόσο και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.
Κάποιες συννεφιές ίσως αναπτυχθούν στα βόρεια και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.
Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω του παγετού

Δεν υπάρχουν σχόλια: