μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Ποδηλάτισσα έχασε την όσφρησή της όταν χτύπησε σε πόρτα φορτηγού

Ο οδηγός άνοιξε την πόρτα χωρίς να ελέγξει την κυκλοφορία πίσω του


«Καμπάνα» επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σε 39χρονο κάτοικο της πόλης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια, σχετικά με ένα ατύχημα που σημειώθηκε στις 26 Μαΐου του 2016 στη Νέα Ιωνία. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή τριετίας.
Από την ακροαματική διαδικασία και όπως μεταφέρει η ιστοσελίδα taxydromos.gr, προέκυψε ότι ο οδηγός του φορτηγού δεν επέδειξε τη δέουσα προσοχή, με αποτέλεσμα να ανοίξει αιφνίδια την αριστερή πόρτα του οχήματός του και η ποδηλάτισσα να προσκρούσει σε αυτή και να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Η γυναίκα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με διάσειση και την επόμενη ημέρα πήρε εξιτήριο. Εντούτοις, τα προβλήματα με την υγεία της συνεχίστηκαν, καθώς υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και άλλα τραύματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επιστροφή της στο Αχιλλοπούλειο και να νοσηλευτεί εκεί για ακόμη μία εβδομάδα.

Μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο συνέχιζε να τρέχει σε γιατρούς και νοσοκομεία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας της, ενώ έχασε για πάντα την αίσθηση της όσφρησής της.

Απολογούμενος, πάντως, στο Δικαστήριο ο οδηγός του φορτηγού, ισχυρίστηκε ότι έλεγξε για να δει την κίνηση πίσω του πριν ανοίξει την πόρτα, αλλά δεν είδε την ποδηλάτισσα. Ο ίδιος επισήμανε ότι αμέσως μετά το ατύχημα προσπάθησε να βοηθήσει την τραυματία με κάθε τρόπο και μαζί με τον σύζυγό της τη συνόδευσαν στο νοσοκομείο.

Έτσι, απαλλάχτηκε από το δεύτερο αδίκημα που βαρυνόταν, ότι δεν ενημέρωσε την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή για το ατύχημα, καθώς η δήλωση ατυχήματος έγινε μετά από τρεις ημέρες από τον σύζυγο της παθούσας. Εντούτοις, για την πρόκληση σωματικής βλάβης δεν έπεισε το Δικαστήριο με τον ισχυρισμό του και καταδικάστηκε.
Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: