μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Εθνική αυτοκτονία η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου


"Εθνική αυτοκτονία" χαρακτήρισε την συμφωνία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν θα εγκριθεί.

"Ο μακαριότατος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού, αλλά αυτό την επομένη δημιούργησε εντύπωση, ανησυχία. Εάν λάβω υπόψη μου την συνείδηση του λαού που την έχω έντονα στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περάσει μία τέτοια ενέργεια. Είναι εθνική αυτοκτονία", σημείωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
"Υποχρέωση μας είναι ελληνορθόδοξη ενότητα και να είμαστε όλοι μαζί για το καλό της πατρίδας μας. Να μην δημιουργούμε διχασμούς μέσα στην ίδια μας την πατρίδα" ενώ παράλληλα χαρακτήρισε "διχαστική" την συμφωνία.
Ακόμη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε ότι "ήταν λάθος να δώσουν την εντύπωση ότι εμείς συμφωνούμε και θα γίνει να χωριστεί η εκκλησία από το κράτος".
"Η ιεραρχία είναι υπέρ της διατήρησης της ενότητας του κράτους και της εκκλησίας", πρόσθεσε ο ίδιος.
Ερωτηθείς για τη συμφωνία Πρεσπών ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι "στο τέλος δεν θα είναι ευχάριστη υπόθεση για τους ίδιους που θέλουν να ενωθούν με την Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: