μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Ταξίδι στην πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος

Εντυπωσιακές εικόνες στην Αλεξάνδρεια


Με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και απαράμιλλη ιστορία η πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος γοητεύει τον επισκέπτη με την ατμόσφαιρά της.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου και πολύβουο μεσογειακό λιμάνι φιλοξενούσε τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και τον ομώνυμο φάρο, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των θαυμάτων της αρχαιότητας.

Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει το κοσμοπολίτικο παρελθόν στα ελληνορωμαϊκά ερείπια της κλασικής Αλεξάνδρειας, στα παλιά αρχοντικά και στα θρυλικά λογοτεχνικά καφενεία όπου σύχναζε ο Καβάφης.

Η νέα βιβλιοθήκη βρίσκεται στην περιοχή Σελσέλα και στεγάζεται σε ένα κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής από γυαλί και ατσάλι. Περιλαμβάνει τρία μουσεία, πέντε ειδικά ερευνητικά κέντρα και μια κορυφαία συλλογή τέχνης από ελληνικά αγάλματα και σπάνια αρχαία χειρόγραφα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας, καθώς και το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Καβάφης. Το οχυρό Κεϊτμπέη χτίστηκε πάνω στο σημείο όπου κάποτε έστεκε ο Φάρος της Αλεξάνδρειας και σήμερα λειτουργεί ως ναυτικό μουσείο.

Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το Ανάκτορο Μοντάζα είναι ένα κράμα ψευδο-μαυριτανικού και φλωρεντίνικου ρυθμού με τεράστιους κήπους και το τέμενος Abu Abbas Al Mursi συνδυάζει περίτεχνη ισλαμική αρχιτεκτική με ανδαλουσιανές επιρροές.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Αλεξάνδρεια / Αίγυπτος

Νόμισμα: Λίρα Αιγύπτου (1 ευρώ ισοδυναμεί με 20,31 λίρες)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Κωνσταντινούπολης είναι 5 ώρες από την Αθήνα και 5 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: