μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Σπίρτζης: Τέλος με το τερατούργημα του ΟΑΣΘ – Ενεργοποιείται ο ΑΣΥΘ

«Ονειρεύονται όσοι μιλούν για ιδιωτικοποίηση», υποστήριξε ο Χρήστος Σπίρτζης
Οι αστικές συγκοινωνίες αλλάζουν σελίδα υποστήριξε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στη συζήτηση που διεξάγεται αυτή την ώρα.
Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις και η Θεσσαλονίκη μένει χωρίς λεωφορεία από σήμερα το απόγευμα Τετάρτης.
Αναφερόμενος στην τροπολογία που αλλάζει τον μητροπολιτικό σχεδιασμό των αστικών μεταφορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπό την «ομπρέλα» του ΟΑΣΑ και του ΟΣΕΘ (σ.σ. κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα), ο κ. Σπίρτζης αναφερόμενος στον ΟΑΣΘ και την Θεσσαλονίκη είπε τα εξής: «Στη Θεσσαλονίκη με τις ρυθμίσεις ενεργοποιείται ο ΑΣΥΘ, κι αυτό είναι πρόβλημα. Τελειώνει πλέον αυτός ο παρακρατικός, άθλιος, τερατουργικός οργανισμός του ΟΑΣΘ.
Γίνεται ένας δημόσιος φορέας αστικών μεταφορών χωρίς αυτά που παραλάβαμε, χωρίς εκατοντάδες εκατομμύρια να σπαταλιώνται, χωρίς να διορίζονται στον ιδιωτικό δήθεν ΟΑΣΘ λίστες των βουλευτών της ΝΔ, χωρίς να αναλαμβάνει ο ΟΑΣΘ περιοχές και δρομολόγια ακόμη και έξω από την περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης από το ένα χέρι και να δίνει υπεργολαβίες στα ΚΤΕΛ με το άλλο χέρι σε κερδοφόρες γραμμές.
Το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΘ καλυπτόταν από επτά συμβάσεις σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ ο ΟΑΣΘ δεν είχε ούτε τους κωδικούς.
Έπρεπε να υπάρχουν πάνω από 500 λεωφορεία και υπήρχαν 254. Πουλήθηκαν λεωφορεία 12ετίας με 700 και 1000 ευρώ για παλιοσίδερα και κρατήθηκαν των πάνω από 20 ετών.
Έπρεπε να υπήρχαν 37 εκατομμύρια ευρώ αποθεματικά για νέα λεωφορεία και υπήρχαν 700 ευρώ. Όσοι επικαλούνται λοιπόν και ονειρεύονται ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας απλά ονειρεύονται».
Υπενθυμίζεται πως προβλέπεται ο σχεδιασμός, οι τροποποιήσεις γραμμών με ειδικά δρομολόγια τοπικού χαρακτήρα ανά περιοχή ώστε να καλύπτεται όλη η περιοχή Αττικής και Θεσσαλονίκης από τον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕΘ. Η μελέτη αυτή, υποβάλλεται και εγκρίνεται από το αρμόδιο υπουργείο με συμμετοχή και των κατά τόπους ΚΤΕΛ. Ο έλεγχος της συχνότητας και της επάρκειας των δρομολογίων, που θα έχουν καθοριστεί, προβλέπεται στην τροπολογία ότι θα γίνεται με την εναρμόνιση ή τη δημιουργία των συστημάτων των ΚΤΕΛ με την Τηλεματική και τα συστήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Επίσης, προβλέπονται πρόστιμα 2.000 ευρώ, και 4.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής, για τη μη εκτέλεση των καθορισμένων δρομολογίων.
Εξάλλου, προβλέπεται ότι σε περίπτωση μη εκτέλεσης της σύμβαση με τον κατά τόπον αρμόδιο ΚΤΕΛ, η σύμβαση μπορεί να καταρτίζεται με άλλους οδικούς μεταφορείς επιβατών.
(δείτε ΕΔΩ αναλυτικά).

ΕΚΤΑΚΤΟ – Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ από το απόγευμα η ΘεσσαλονίκηΣτα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ μετά την νυχτερινή τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή και ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την ανάληψη δρομολογίων από τα ΚΤΕΛ ΑΕ. 
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρη Τσερμενίδη, στο Typosthes.grξεκινούν άμεσα κινητοποιήσεις κατά της τροπολογίας. Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος κ. Τσερμενίδης αναφέρει στο Typosthes.gr πως από τις 19.00 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη (3/10) ξεκινάει στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ μέχρι και τη λήξη του ωραρίου και αύριο Πέμπτη (4/10) θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία με προσωπικό ασφαλείας.
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την τροπολογία, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια κάκιστης μορφής επαναϊδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν ένα χρόνο κρατικοποιήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση». Μάλιστα, καταγγέλλουν τον υπουργό υποδομών και μεταφορών κ. Σπίρτζη για «αυταρχική και χωρίς κανένα διάλογο (…) προώθηση στη Βουλή προς ψήφιση μίας νομοθετικής ρύθμισης που άπτεται της ζωής και της καθημερινότητας του 60% του πληθυσμού της Ελλάδας» (σ.σ. ισχύει και για τον ΟΑΣΑ στην Αθήνα).
Όπως αναφέρουν «Δυστυχώς ο Υπουργός και η Διοίκηση του ΟΑΣΘ, απέτυχαν στο να προωθήσουν μέτρα και πολιτικές για την βελτίωση και ορθολογική λειτουργία του ΟΑΣΘ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και δηλώσεις τους. Την αδυναμία τους αυτή, αντι να την αντιμετωπίσουν με θετικές πρωτοβουλίες, προωθούν μια τροπολογία, που όχι μόνο δεν θα επιλύσει τα υφιστάμενα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των Θεσσαλονικέων, αλλά το αντίθετο θα τα επιδεινώσει και θα αυξήσει σημαντικά το κόστος μετακίνησης για τους πολίτες».
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καλούν την Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στις περιοχές των οποίων το 2003 και το 2011 επεκτάθηκε η αστική συγκοινωνία να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες «ανακοπής αυτής της ακατανόητης νομοθετικής πρωτοβουλίας».
Επίσης καλούν τα κόμματα της Βουλής να αντιδράσουν ενώ καλούν τον υπουργό να αποσύρει την τροπολογία. Ωστόσο αναφέρουν ότι ακόμη και αν ψηφιστεί «οι φορείς της Θεσσαλονίκης, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα αποτρέψουν την εφαρμογή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: