μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Στα όρια του το Θεαγένειο-Διαμαρτυρία των εργαζόμενων την Παρασκευή


Για δραματική κατάσταση στο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το Θεαγένειο κάνουν λόγο σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι, λέγοντας πως το νοσοκομείο ασφυκτικά και τις υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης, την καθαριότητα, τα πλυντήρια, την τεχνική υπηρεσία και τις εργασίες γενικών καθηκόντων να είναι ουσιαστικά παραδομένες σε εργολάβους.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, οι κενές κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 200. Συγκεκριμένα, λείπουν 130 νοσηλευτές, 22 διοικητικοί, 20 τεχνικοί, 28 παραϊατρικό προσωπικό και 50 γιατροί. 
«Τα κενά ‘’μπαλώνονται’’ με παιδιά της μαθητείας και συμβασιούχους που λήγουν οι συμβάσεις τους και θα φύγουν το επόμενο διάστημα», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, λέγοντας πως το τμήμα ημερήσιας νοσηλείας εξυπηρετεί καθημερινά 150 ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία σε μόλις 40 κρεβάτια.
Ακόμα, το τμήμα Ακτινοθεραπείας λειτουργεί σε 1 βάρδια με 2 πηγές ακτινοβολίας και 1 κοβάλτιο. Ο χώρος είναι επιβαρυμένος με ακτινοβολία, χημικούς-τοξικούς παράγοντες, με νυχτερινό ωράριο και δίχως ένταξη στα ΒΑΕ.
«Τα παράλληλα και αλλότρια καθήκοντα κυριαρχούν καθώς οι ελλείψεις είναι τραγικές, για να παραμείνει το νοσοκομείο ανοιχτό και να εξυπηρετηθούν οι καρκινοπαθείς. Το προσωπικό είναι απλήρωτο 6 μήνες τις εφημερίες και τις υπερωρίες . Ένα χρόνο μετά τις κινητοποιήσεις για τις διαλύσεις των φαρμάκων το ζήτημα δεν έχει λυθεί ακόμα. Το κέντρο προληπτικού ελέγχου συρρικνώνεται, όπως και τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Αποψιλώνεται το ιατρείο της γναθοχειρουργικής κλινικής ενώ θα έπρεπε να στελεχωθεί και να λειτουργήσει άμεσα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, καλώντας σε συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου την Παρασκευή στις 19.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: