μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Παραλία με πλοίο – Τα «καραβάκια» αρμενίζουν καθημερινά στο Θερμαϊκό

Με είκοσι δρομολόγια καθημερινά, οι Θεσσαλονικείς και οι τουρίστες μετακινούνται στις κοντινές παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών για δροσιστικές βουτιές και ουζάκι πλάι στη θάλασσα!

Για άλλη μια χρονιά, τα αγαπητά «καραβάκια», ο «Άγιος Γεώργιος» και ο «Κωνσταντής», αρμενίζουν καθημερινά στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης και στους τουρίστες να μετακινούνται ευχάριστα και άνετα προς τις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών (Μπαξέ).
Αντίστοιχα, οι κάτοικοι των παραλιακών θέρετρων έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στην πόλη, χρησιμοποιώντας τα δυο καραβάκια.
«Τα αγαπητά σ’ όλους “καραβάκια”, ο “Άγιος Γεώργιος” και ο “Κωνσταντής”, αρμενίζουν και φέτος καθημερινά στο Θερμαϊκό κόλπο, δίνοντας την ευκαιρία στους ολοένα και περισσότερους τουρίστες και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους της να μετακινούνται προς τις κοντινές παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών και αντίστροφα», αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκος Τσαμασλής.
Όπως ο ίδιος επισημαίνει, φέτος μάλιστα τα δρομολόγια ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, με τον «Κωνσταντή» να βάζει πλώρη ήδη από τις 5 Μαΐου, ενώ ένα μήνα αργότερα, από τις αρχές Ιουνίου, προστέθηκε και ο «Άγιος Γεώργιος», αυξάνοντας τα δρομολόγια.

Δρομολόγια
Με το καθιερωμένο πλέον μότο «Κάθε Μέρα Θάλασσα», τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus», έχοντας αφετηρία τους το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην Προβλήτα Α’, κάνουν σύντομη στάση στον Λευκό Πύργο και συνεχίζουν για τις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών σε λιγότερο από μία ώρα.
Τα είκοσι συνολικά δρομολόγια με τον «Άγιο Γεώργιο» και τον «Κωνσταντή» είναι καθημερινά.
Οι ώρες αναχώρησης από Θεσσαλονίκη έχουν ως εξής:
-Κωνσταντής: 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00.
-Άγιος Γεώργιος: 11.30, 14.00, 16.30, 19.00, 21.15. Αντίστοιχα, από Νέους Επιβάτες και Περαία οι ώρες αναχώρησης είναι:
-Κωνσταντής: 11.15, 13.45, 16.15, 18.45 και 21.15.
-Άγιος Γεώργιος: 09.30, 12.45, 15.15, 17.45, 20.15.

Χαρακτηριστικά των πλοίων
Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των πλοίων, ο πλήρως ανακαινισμένος «Κωνσταντής» έχει μήκος 24 μέτρα και χωρητικότητα 180 επιβάτες.
Διαθέτει εσωτερικό σαλόνι, αναπαυτικά καθίσματα, κλιματισμό και τηλεοράσεις. Για τα παιδιά υπάρχει ειδική αίθουσα όπου προβάλλονται κινούμενα σχέδια, ενώ υπάρχει και ειδικός χώρος θηλασμού.
Λειτουργεί μπαρ, σερβίροντας καφέ, αναψυκτικά, χυμούς, αλκοόλ, κρύα και ζεστά σνακ.
Ο «Άγιος Γεώργιος», με μήκος 18 μέτρα, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 100 επιβάτες. Είναι ένα αξιόπλοο, καλοτάξιδο, παραδοσιακό σκαρί που διαθέτει δύο µηχανές General Motors Marine. Στο άνετο σαλόνι του με τον κλιματισμό, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν ροφήματα και σνακ από τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης.

Info
-Τα δρομολόγια της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» πραγματοποιούνται από Μάιο έως και Οκτώβριο.
- Το εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ το άτομο ανά διαδρομή και το μειωμένο 2,50 ευρώ ανά διαδρομή.
-Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε 50 λεπτά της ώρας. 
-Και τα δυο καραβάκια διαθέτουν τουαλέτες, ενώ επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα (με λουρί), καθώς και τα ποδήλατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: