μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Καλλιτέχνες, αθλητές και σύλλογοι στηρίζουν τους πυρόπληκτους στο Μάτι

Η έμπρακτη στήριξη γνωστών προσώπων στους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική


Ένα κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους ανθρώπους, που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τις φονικές πυρκαγιές, έχει φουσκώσει τις τελευταίες ημέρες. Και κάνει και όλους μας να φουσκώνουμε από περηφάνια που η ανθρωπιά στις ημέρες μας υπάρχει και μάλιστα, δεν περιορίζεται μόνο σε ευχολόγια και μηνύματα θλίψης από το πληκτρολόγιο.

Χιλιάδες κόσμου από κάθε μέρος της Ελλάδας σπεύδει με όποιον τρόπο μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του. Η ανταπόκριση είναι συγκινητική. Το ίδιο συγκινητική είναι και η ανταπόκριση γνωστών προσώπων. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές, αθλητές, σύλλογοι και πολιτιστικοί φορείς δείχνουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους συμπολίτες μας στο Μάτι, είτε προσφέροντας τα έσοδα από παραστάσεις ή συναυλίες, είτε δίνοντας οι ίδιοι αίμα, είτε πηγαίνοντας στο τόπο της τραγωδίας, προσφέροντας τη βοήθειά τους, όπου χρειάζεται.

Δείτε παρακάτω κάποια γνωστά πρόσωπα, που προσφέρουν τη βοήθειά τους και με ποιον τρόπο.

Ο Αντώνης Ρέμος μέσα από τα social media ενημέρωσε τους followers του ότι η συναυλία του στο Nammos μεταφέρεται για τις 27/7 και πως όλη η αμοιβή του κι ένας μέρος των εσόδων, θα διατεθούν στους πυρόπληκτους.
Η Ελένη Φουρέιρα, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, όπως είπε η ίδια, προσφέρει με τους συνεργάτες της τα έσοδα των τριών συναυλιών της. Το ίδιο και η Νατάσσα Θεοδωρίδου με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, οι οποίοι θα προσφέρουν τα έσοδα από τη συναυλία τους στην Κατερίνη. Αλλά και ο Νίκος Μακρόπουλος ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει τα έσοδα από την προγραμματισμένη συναυλία του, στην Κάλυμνο.
Οι συναυλίες του Κωστή Μαραβέγια που ήταν προγραμματισμένες τις προηγούμενες ημέρες, αναβλήθηκαν λόγω του τριήμερου πένθους. Έτσι, ορίστηκαν σε νέα ημερομηνία ( Ρόδος 2/8, Λουτράκι 17/8 και Χαλκίδα 30/8), ενώ τα έσοδα και από τις τρεις θα διατεθούν υπέρ των πυρόπληκτων, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο τραγουδιστής. Μέρος των εσόδων από τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη, στο Βεάκειο Θέατρο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιουλίου, θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό.
Οι συντελεστές της παράστασης «Αντιγόνη» ανακοίνωσαν ότι τα έσοδα από την παράστασή τους, στη Νέα Μάκρη (2/8) θα διατεθούν όλα για τους πυρόπληκτους, της διπλανής περιοχής. Το «Skyros Summer Fest»(27-28/7) με τη συνδρομή των ερμηνευτών Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Χαρούλη και Χαΐνηδων θα είναι αφιερωμένο στους πυροπαθείς στην Αττική και όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ανακούφιση των παθόντων. Για το σκοπό αυτό, οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματά τους αποποιήθηκαν κάθε αμοιβή τους.

Η παράσταση «Ηλέκτρα» με τη Λένα Παπαληγούρα και το Νίκο Κουρή στο Κηποθέατρο Παπάγου, την Κυριακή 29 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στους πυρόπληκτους και τα έσοδα θα διατεθούν στην κάλυψη των αναγκών τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, αποφάσισε να στηρίξει τους πληγέντες, προσφέροντας το ποσό των 20.000 ευρώ καθώς και τα έσοδα μιας συναυλίας που θα γίνει στο Ηρώδειο στις 29 Αυγούστου.

Πολλοί, όμως, ήταν κι εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για προσφορά αίματος. Ανάμεσά τους ο Σάκης Ρουβάς, ο Νίκος Αναδιώτης και πολλοί άλλοι.
Επίσης, τη βοήθειά τους προσέφεραν και αρκετοί αθλητές. Ο Γιώργος Μπόγρης μακριά από τις κάμερες, γέμισε το αυτοκίνητό του με τρόφιμα και τα έστειλε στο δημαρχείο της Ραφήνας. Τρόφιμα πήγε και ο Σάκης Τανιμανίδης με τη σύντροφό του, Χριστίνα Μπόμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: