μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

«Κάτοικος της χρονιάς 2018» στο νησί Ελάντ η πριγκίπισσα της Σουηδίας

Έλαβε το Βραβείο Σόλιντεν για την προώθηση και την ανάπτυξη του


Το Βραβείο Σόλιντεν για τον «κάτοικο της χρονιάς 2018» του νησιού 'Ελαντ της Σουηδίας έλαβε η πριγκίπισσα Βικτόρια.

Στην τελετή απονομής την περασμένη εβδομάδα, η διάδοχος του σουηδικού θρόνου και πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Κάρολου 16ου Γουστάβου και της βασίλισσας Σίλβια φορούσε την παραδοσιακή φορεσιά του 'Ελαντ και κρατούσε περήφανη το βραβείο της. Παρέστησαν ακόμη οι γονείς της και μάλιστα η μητέρα της φορούσε τη φορεσιά του νησιού, ένδυμα που έχει την τιμητική του στις μεγάλες γιορτές και επετείους του νησιού.

Το βραβείο, μια γυάλινη σφαίρα της Kosta Boda που δίδεται με ένα δίπλωμα και ένα μπουκέτο λουλούδια, απονέμεται κάθε χρόνο από το 1980 σε κάτοικο μόνιμο ή προσωρινό του νησιού 'Ελαντ ή σε οποιοδήποτε πρόσωπο συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση και στην ανάπτυξη του νησιού. Το Βραβείο Σόλιντεν παίρνει το όνομά του από την ονομασία των θερινών ανακτόρων της βασιλικής οικογένειας κοντά στο Μπόργκχολμ.

Ο βασιλιάς της Σουηδίας, που διαμένει κάθε καλοκαίρι οικογενειακά στον πύργο του Σόλιντεν, τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο το 1996. Σύμφωνα με τα Ανάκτορα, η επιτροπή του βραβείου, που διορίζεται από την εφημερίδα Barometern και τον ραδιοφωνικό σταθμό Sveriges Radio P4 Kalmar, εξήγησε ότι η πριγκίπισσα Βικτόρια επιλέχθηκε γιατί σε όλη τη ζωή της, με λόγια και με πράξεις, εκφράζει την αγάπη της για το νησί 'Ελαντ, «έναν τόπο όπου αισθάνεται σαν στο σπίτι της», όπως δηλώνει η ίδια.

Η δέσμευσή της υπέρ του τοπίου του νησιού και των κατοίκων του συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη δραστηριότητα του νησιού και στη φήμη του. Πολλώ μάλλον που χρόνια τώρα η Βικτόρια γιορτάζει εκεί τα γενέθλιά της, στις 14 Ιουλίου, ημέρα που λόγω του γεγονότος αυτού καθιερώθηκε ως ημέρα εθνικής γιορτής του νησιού 'Ελαντ.

Όπως κάθε χρόνο, στις 14 Ιουλίου η πριγκίπισσα Βικτόρια, ο σύζυγός της πρίγκιπας Ντάνιελ, τα παιδιά τους -η πριγκίπισσα Εστέλ και ο πρίγκιπας 'Οσκαρ- και το βασιλικό ζεύγος θα δεχτούν τους σουηδούς πολίτες που είναι καλεσμένοι στον κήπο των Ανακτόρων για να γιορτάσουν τα 41α γενέθλια της Βικτόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: