μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Η Βαλσάμη έσωσε το σπίτι του γιου της από πλειστηριασμό


❱❱ Τέλος στον εφιάλτη της Νόρας Βαλσάμη και του Ερρίκου Ανδρέου! Το στούντιο του γιου τους κινδύνευσε να βγει στο σφυρί λόγω χρεών
Από τον 
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ 
Τέλος καλό, όλα καλά για τη Νόρα Βαλσάμη και τον σύζυγό της Ερρίκο Ανδρέου. Η πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και ο σημαντικός σκηνοθέτης κατάφεραν τελικά να σώσουν το σπίτι του μονάκριβου γιου τους, το οποίο κινδύνευε να βγει στο σφυρί λόγω χρεών σε τράπεζες.
«Δοξάζω τον Θεό γιατί σώσαμε το σπίτι του γιου μας. Εγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Κάναμε έναν διακανονισμό και όλα είναι πλέον σε καλό δρόμο» δηλώνει φανερά ενθουσιασμένη στην «Espresso» η Νόρα Βαλσάμη.
Ηταν λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, όταν η ίδια και ο επί 40 χρόνια συνοδοιπόρος της στη ζωή Ερρίκος Ανδρέου έκαναν γνωστό το δράμα που βίωναν μέσα από μια κοινή συνέντευξή τους στην εφημερίδα μας. Η κραυγή της απόγνωσής τους ήταν μεγάλη. Η... θηλιά του μικρού δανείου που είχαν πάρει πριν από χρόνια για την αγορά ενός στούντιο στα νότια προάστια για τον γιο τους είχε σφίξει τόσο πολύ γύρω από τον λαιμό τους, που αναγκάστηκαν να δημοσιοποιήσουν το γεγονός. «Οι τράπεζες βγάζουν σε πλειστηριασμό, σαν στυγνοί τοκογλύφοι, σπίτια ανθρώπων οι οποίοι χρωστούν. Αυτό έκαναν και σε εμάς. Δεν με εκπλήσσει αυτό που συμβαίνει. Ακουγα ότι πετούσαν κόσμο από τα σπίτια του για 20.000 ευρώ και ήμουν κάπως προετοιμασμένος» δήλωνε τότε στην «Espresso» ο Ερρίκος Ανδρέου, ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης.
«Παλέψαμε για να επιβιώσουμε»
«Παλέψαμε για χρόνια προκειμένου να επιβιώσουμε και να αποκτήσουμε ένα σπίτι. Ολο αυτό το διάστημα κανένα κράτος δεν μας βοήθησε για όσα αποκτήσαμε. Και τώρα μας παίρνει ένα από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε. Είναι εντελώς παράλογα όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Εγώ διερωτώμαι γιατί οι τράπεζες μας πίεζαν τότε, στα χρόνια της ευημερίας, να πάρουμε δάνεια. Γιατί έβαλαν τον κοσμάκη σε τέτοιο λούκι; Για να μας πάρουν μετά και τα σπίτια;» έλεγε με παράπονο ο σκηνοθέτης, έχοντας πάντα στο πλευρό του την πολυαγαπημένη ηθοποιό.
Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, μια αχτίδα φωτός φαίνεται στον ορίζοντα για τη Νόρα και τον Ερρίκο. Παρότι εκείνη αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εδώ και χρόνια, το γεγονός ότι σώθηκε το σπίτι του γιου τους τη γέμισε με ανακούφιση. «Νιώθω καλύτερα με αυτή την εξέλιξη και η υγεία μου πάει καλύτερα» μας λέει σήμερα από τη Σύρο, όπου περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου με τον άντρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: