μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Θόδωρος Κατσαδράμης: «Ηταν τα πάντα για μένα και μου λείπει πολύ»Εζησαν μαζί σχεδόν μισό αιώνα!

❱❱ Ο Θόδωρος Κατσαδράμης, σύζυγος της Καίτης Παπανίκα, μοιράζεται τα συναισθήματά του έναν χρόνο μετά τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού
Από τον 
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ
Πόνος, θλίψη και σιωπή. Αυτά είναι τα μοναδικά συναισθήματα που κυριαρχούν έναν χρόνο μετά τον θάνατο της Καίτης Παπανίκα στο άλλοτε γεμάτο από ζωή σπίτι της σπουδαίας ηθοποιού και του συζύγου της Θόδωρου Κατσαδράμη στη Βαρυμπόμπη. 

«Πέρασε ένας χρόνος και δεν μπορώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω ότι έφυγε. Η Καίτη για μένα ήταν τα πάντα: η σύζυγος, το φιλαράκι, ο άνθρωπός μου. Είναι δυνατόν να μην πονάω; Είναι δυνατόν να μη μου λείπει; Αφήστε, τι να σας λέω τώρα πόσο πονάω για εκείνη...» αναφέρει στην «Espresso» και κομπιάζει από συγκίνηση ο 90χρονος σύζυγος της ηθοποιού και επίσης σπουδαίος καλλιτέχνης Θόδωρος Κατσαδράμης, μόλις δύο ημέρες μετά το ετήσιο μνημόσυνό της. 

Σπάνια βγαίνει έξω και ποτέ δεν μιλάει για εκείνη, μια και προσπαθεί να επουλώσει τον πόνο της έλλειψής της. Και αυτό γιατί η σύζυγός του ήταν η πηγή της χαράς. Τα τραγούδια της ακούγονταν σε όλο το σπίτι! 

Η Καίτη Παπανίκα «έφυγε» στις 12 Ιουνίου 2017 χτυπημένη από τον καρκίνο, με τον οποίον «πάλευε» από το 2009. Ηθοποιός πρώτου βεληνεκούς, κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου, με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της. 

Λίγους μήνες πριν από το τελευταίο της ταξίδι η ίδια είχε μιλήσει στον υπογράφοντα για όσα περνούσε με την αρρώστια της: «Το πολεμάω και θα το πολεμήσω μέχρι τέλους. Του άρεσε φαίνεται το σώμα μου (σ.σ.: του καρκίνου) και στάθηκε μέσα μου. Ούτε το όνομά του δεν θέλω να προφέρω» έλεγε τότε με παλικαρίσια δύναμη, κάνοντας πολλούς που γνώριζαν τι περνούσε να δακρύζουν με το δράμα της αλλά και με τη λεβεντιά που αντιμετώπιζε την ασθένειά της. 

Η Καίτη Παπανίκα και ο Θόδωρος Κατσαδράμης έζησαν μαζί σχεδόν μισό αιώνα. Απέκτησαν έναν γιο, τον Δημήτρη, ενώ συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο ίδιος θυμάται με νοσταλγία εκείνα τα χρόνια του κοινού τους βίου. 
«Μαζί ήμασταν 50 ολόκληρα χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Παλέψαμε για να σταθούμε όρθιοι και τα καταφέραμε. Αποκτήσαμε έναν σπουδαίο γιο, τον Δημητράκη μας, ο οποίος είναι κοντά μου σε κάθε δύσκολη στιγμή. Είναι το στήριγμά μου πλέον. Ημασταν αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον. Για μένα η Καίτη ήταν τα πάντα» μονολογεί.
Σημαντικοί ρόλοι

Ο βετεράνος ηθοποιός ευτύχησε να παίξει δεύτερους, αλλά πολύ σημαντικούς ρόλους σε ταινίες-σταθμούς στον ελληνικό κινηματογράφο δίπλα σε σπουδαίους συναδέλφους του. Ανάμεσα σ’ αυτές: «Κόκκινα φανάρια», «Η σωφερίνα», «Κρίμα το μπόι σου», «Ενας τρελός γλεντζές», «Ο τρελός τα ’χει τετρακόσια», «Ενας άφραγκος Ωνάσης», «Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ», «Καπετάν Φάντης Μπαστούνι» και πολλές ακόμα, που τον έκαναν έναν από τους πιο γνωστούς δευτεραγωνιστές της παλιάς γενιάς. 

Λίγο προτού ολοκληρώσουμε την κουβέντα μας τον ρωτάμε τι άνθρωπος ήταν η πολυαγαπημένη του σύζυγος. Σταματάει συγκινημένος. «Η Καίτη; Η Καίτη ήταν ένας χρυσός άνθρωπος. Ενας πολύ καλός χαρακτήρας, γεμάτος ευγένεια. Ηταν και πολύ σπουδαία ηθοποιός. Το σπίτι μας ήταν γεμάτο ευτυχία. Ηταν τα πάντα για μένα. Και τώρα, μου λείπει. Μου λείπει πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: