μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Θεσσαλονίκη: Μία ανθρώπινη αλυσίδα «αγκάλιασε» το Γεντί Κουλέ (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων

Μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το φρούριο του Επταπυργίου σχημάτισαν απόψε εθελοντές και αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου "Yedi Kule Conquest", με τον οποίο ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων. Η κίνηση αυτή ήταν συμβολική και είχε σκοπό να μεταφέρει το μήνυμα της ενότητας στο ευρύ κοινό.
Ο αγώνας δρόμου, άλλωστε, ήταν μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων που συνέδεσε οκτώ μνημεία της πόλης, τη Μονή Βλατάδων, τον Όσιο Δαβίδ, το Βυζαντινό Λουτρό, τον ναό του 'Αγιου Νικολάου του Ορφανού, τη Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (περιοχή Ισλαχανέ), τους Κήπους του Πασά, τον Πύργο της Αλύσεως (Τριγωνίου) και το Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ). Το σήμα της εκκίνησης έδωσε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.
Στόχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης, ενός τριήμερου πολιτιστικού και αθλητικού γεγονότος, που διοργανώνεται κάθε χρόνο με τη στήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ήταν η ανάδειξη της ομορφιάς και του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.
Εκτός από τον αγώνα δρόμου, το φεστιβάλ φέτος φιλοξένησε τις προηγούμενες μέρες μουσικοθεατρική παράσταση στον προαύλιο χώρο του Γεντί Κουλέ και μουσικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Δείτε φωτογραφίες από το FB του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: