μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Απίστευτη καταγγελία στη Θεσσαλονίκη: «Έκοψαν» την πρόσβαση παραπληγικού σε τρένο λόγω… αμαξιδίου!


Σε… «Οδύσσεια» εξελίχθηκε για τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου, Κώστα Κωνσταντή ένα ταξίδι ρουτίνας για πολλούς με την αμαξοστοιχία από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.
Μετακινούμενος με αναπηρικό αμαξίδιο ο ίδιος, ζήτησε χθες το πρωί από τα εκδοτήρια του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη να του εκδοθεί εισιτήριο για τη συγκεκριμένη διαδρομή, ωστόσο από ό,τι φάνηκε αυτό μάλλον δεν ήταν κάτι εύκολο, όπως  συμβαίνει με τους αρτιμελείς επιβάτες.
«Όταν πήγα να βγάλω εισιτήρια μου είπαν ότι δεν έχω δικαίωμα να μπω στο τρένο. Αρχικά φυσικά νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα, αλλά τελικά οι υπεύθυνοι το εννοούσαν», εξηγεί στην ThessNews ο κ. Κωνσταντής.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούσε να επιβιβαστεί ήταν πως βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, κάτι που δυσκόλευε σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την άνοδο του στην αμαξοστοιχία.
«Βέβαια τον Οκτώβριο είχε εγκαινιαστεί από τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Νίκο Μαυραγάνη το ανυψωτικό σύστημα για αμαξίδια, που θα διευκολύνει την πρόσβαση ΑμεΑ  στις αμαξοστοιχίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως μου είπαν ωστόσο αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί ακόμα, παρά το γεγονός ότι είμαστε στον Μάιο», επισημαίνει ο κ. Κωνσταντής, που προχώρησε στην υποβολή καταγγελίας προς τον αρμόδιο υφυπουργό.
Τελικά σήμερα ο κ. Κωνσταντής κατάφερε να επιβιβαστεί στο τρένο με έναν απαράδεκτο τρόπο όπως λέει ο ίδιος, ενώ ουδείς γνωρίζει που βρίσκονται τα μηχανήματα που κόστισαν αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Τι αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η μεταφορά ατόμων με κινητική αναπηρία, τα οποία μεταφέρονται με αναπηρικό αμαξίδιο, είναι δυνατή στις αμαξοστοιχίες, στη σύνθεση των οποίων κυκλοφορούν τα οχήματα με ειδική διαρρύθμιση χώρου ΑμεΑ. Επισημαίνεται, ότι το συνολικό πλάτος των αμαξιδίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 70 εκατοστά και το συνολικό μήκος το 1 μέτρο και 30 εκατοστά.
Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μάλιστα συνίσταται ο ο σχεδιασμός της μετακίνησής τους 48 ώρες (τουλάχιστον) πριν από το ταξίδι τους.
Όσον αφορά τον Προαστιακό Αθηνών και Θεσσαλονίκης, είναι εφικτή η μη προγραμματισμένη μετακίνηση επιβατών, ωστόσο στο υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο αυτό δεν μπορεί να γίνει.
«Σε περιπτώσεις που ο επιβάτης προσέλθει σε εκδοτήριο του δικτύου και δηλώσει την επιθυμία του για άμεση μετακίνηση, το αίτημά του εξετάζεται επί τόπου και ο ίδιος ενημερώνεται εάν είναι δυνατή η μετακίνηση που επιθυμεί ή ποιες είναι οι εναλλακτικές δυνατότητες μετακίνησης (πλησιέστερος σταθμός επιβίβασης, πλησιέστερος σταθμός αποβίβασης κλπ)», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: