μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ: Στην Τατιάνα Στεφανίδου


❱❱ Καλό θα είναι να μην καταπιάνεσαι με πράγματα που δεν γνωρίζεις, ιδιαίτερα εάν έχεις δημόσιο λόγο.
Αυτό θα έπρεπε να το σκεφτεί καλά η Τατιάνα Στεφανίδου, όταν θέλησε να επεξηγήσει στους τηλεθεατές της ποιος ήταν ο Σπύρος Γκοτζαμάνης που ανέφερε στη δήλωσή του ο Γιάννης Μπουτάρης και άφησε «κάγκελο» όσους είχαν την... ατυχία να γνωρίζουν.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ανέφερε μεταξύ άλλων για το θλιβερό περιστατικό ότι «η Θεσσαλονίκη δέχθηκε κατά διαστήματα το μεγαλύτερο μέρος των εκπατρισθέντων Ποντίων. Είναι προσφυγομάνα και περήφανη που δέχθηκε τους συμπατριώτες μας που εκδιώχθηκαν. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να σπάσει το απόστημα. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω στην εποχή του Γκοτζαμάνη».
Και η Τατιάνα Στεφανίδου, που πήρε την πρωτοβουλία να «μυήσει» στην πολιτική ιστορία του τόπου μας τους τηλεθεατές της εκπομπής της, ξεστόμισε με άνεση: «Ο Γκοτζαμάνης, ο δωσίλογος δηλαδή...»!
Και, εντάξει, όσοι είχαν άγνοια δεν κινδύνεψαν να τους έρθει «ταμπλάς» και θα μπορούν να πιστεύουν εφεξής ότι ο εν λόγω Γκοτζαμάνης ήταν ένας περιβόητος δωσίλογος επί Κατοχής. Υπήρχε βέβαια, αλλά ονομαζόταν Σωτήριος και δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης τον Μάιο του ’63. Οσοι, όμως, είχαν την ατυχία να παρακολουθούν την εκπομπή και να γνωρίζουν θα τους ήρθε κόλπος...
Αγαπητή κυρία Στεφανίδου, ο Σπύρος Γκοτζαμάνης καταγράφηκε με μελανά γράμματα στην Ιστορία, γιατί με τον Μανώλη Εμμανουηλίδη ήταν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Μάιο του 1963, στη Θεσσαλονίκη. Γι' αυτό και δεν ήταν τυχαία η αναφορά του δημάρχου, μια και αυτά τα δύο θλιβερά γεγονότα εκτυλίχθηκαν στη συμπρωτεύουσα. Για την ιστορία, λοιπόν, ο Γκοτζαμάνης ήταν ένας υποκοσμικός παρακρατικός μισθοφόρος, που οδηγούσε το τρίκυκλο (εξ ου και αργότερα τα τρίκυκλα τα έλεγαν «γκοτζαμάνικα»), στην καρότσα του οποίου επέβαινε ο Εμμανουηλίδης, που χτύπησε με γκλομπ τον αγωνιστή βουλευτή της ΕΔΑ, ο οποίος είχε κάνει την απαγορευμένη Πορεία Ειρήνης τρέχοντας το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μόνος.
Το όνομά του έγινε συνώνυμο του παρακρατικού τραμπούκου και καλό θα είναι η Τατιάνα Στεφανίδου να μην επιχειρεί να κάνει πιο «λιανά» αυτά που ακούει, γιατί και η ίδια εκτίθεται ως εντελώς ανιστόρητη και θα προκαλεί σύγχυση σε όσους τηλεθεατές της γνωρίζουν ως έχουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: