μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Ευλογημένος νιώθω που θα ξαναβρεθώ σε αυτό τον ιερό χώρο, στην Επίδαυρο»


Για την προσεχή εμφάνισή του στην Επίδαυρο αλλά και για τα επόμενα καλλιτεχνικά του σχέδια μιλάει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος! 
Πώς νιώθεις κατηφορίζοντας για άλλη μια φορά στο αργολικό θέατρο; 
Δεν ξέρω και ποια φορά είναι, έχω χάσει πλέον το μέτρημα... Γιατί εγώ τι έχω κάνει (σ.σ.: γελάει); Πώς να νιώθω, Βασίλη μου; Ευλογημένος νιώθω που θα ξαναβρεθώ σε αυτό τον ιερό χώρο, σε αυτό το σπουδαίο θέατρο. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη ανταμοιβή για έναν ηθοποιό να παίζει σε αυτό το θέατρο που έχει ποτιστεί από τον ιδρώτα σώματος και ψυχής πολύ σπουδαίων ερμηνευτών, οι οποίοι έγραψαν ιστορία σε αυτό... Κάθε φορά προσέρχομαι με ταπεινότητα και σεβασμό εκεί. Κάθε φορά έχω άγχος, κάθε φορά είναι ένα καινούργιο στοίχημα, που θα πρέπει να κερδίσω με άξιους συντελεστές-συνοδοιπόρους. Είμαι τόσο ευτυχής και πλήρης που παίζω στην Επίδαυρο, που ακόμα κι αν τύχαινε να μην ξαναπάω, θα ένιωθα πως το έζησα το όνειρό μου.
Σιγά που δεν θα ξαναπάς! Σε θέλουμε εκεί και στο αποδεικνύει ο κόσμος κάθε φορά. Για πάμε τώρα και στο νέο «πάντρεμά» σου με τον Κακλέα στον Ελληνικό Κόσμο…
Οπως πρώτος έγραψες -τι να κάνουμε με εσένα που δεν σου ξεφεύγει τίποταέχουμε στα σκαριά τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ», που έσπασε ταμεία στο Λονδίνο κι έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα... Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης αφιερωμένη σε αυτόν που έγραψε τη διασημότερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών, τον Σαίξπηρ.
Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη οσκαρική ταινία που αγαπήσαμε πολύ...
Ναι, βασίζεται σε αυτή, διασκευασμένη για το σανίδι από τον Λι Χολ, πάνω στο σενάριο των Μαρκ Νόρμαν-Τομ Στόπαρντ. 
Θα γίνεις, λοιπόν, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ;
Ναι, αυτό κι αν είναι τολμηρό στοίχημα! Θα παίξω τον νεαρό συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που αναζητά απεγνωσμένα μια μούσα που θα τον εμπνεύσει για να γράψει το νέο του θεατρικό έργο που ζητούν επίμονα οι πάτρωνές του. Τη βρίσκει στο πρόσωπο της πανέμορφης Βιόλας, μιας νεαρής του θαυμάστριας, η οποία λαχταρά να γίνει ηθοποιός, παρόλο που την εποχή εκείνη η υποκριτική αποτελούσε αυστηρά ανδρικό προνόμιο. Ετσι, εκείνη μεταμφιέζεται σε άντρα για να παίξει στην παράσταση.
Και μεταξύ τους προκύπτει έρωτας…
Μια τρυφερή και μοναδική ιστορία αγάπης αναπτύσσεται μεταξύ τους, μια ιστορία που θα τον εμπνεύσει να γράψει ένα από τα πιο μεγάλα θεατρικά κείμενα όλων των εποχών, το αριστούργημα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»...
Ξέρω ότι επιθυμούσατε εδώ και καιρό να ανεβάσετε το έργο αυτό με τον Κακλέα.
Μας είχε κεντρίσει εδώ και αρκετό καιρό, είναι αλήθεια, αλλά μόνο τώρα καταφέραμε να βρούμε τις ιδανικές συνθήκες για το ανέβασμά του. Αξίζει εδώ να αναφέρω ότι θα είναι συμπαραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της «People».

Δεν υπάρχουν σχόλια: