μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Εντυπωσιακές εικόνες στην αποικιακή πόλη του Μεξικού

Ταξίδι στη γραφική Μορέλια


Μια από τις ομορφότερες πόλεις του Μεξικού με ευρωπαϊκό αέρα βρίσκεται 300 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας. Η αποικιακή Μορέλια που ιδρύθηκε το 1541 με το ισπανικό όνομα Βαγιαδολίδ, είναι χτισμένη στην κοιλάδα του Guayangareo.

Η πόλη αποτελεί ένα υπαίθριο μουσείο και από το 1991 εντάσσεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Η πλατεία Ζόκαλο φιλοξενεί τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό που χρονολογείται από το 1744. Κάθε Σάββατο βράδυ ο ναός στεφανώνεται με μια γιρλάντα από βεγγαλικά που πυρπολούν το νυχτερινό ουρανό ενώ ορχήστρες κλασικής μουσικής γεμίζουν την πλατεία με μελωδίες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο ορχιδέας, την εκκλησία της Παναγίας της Guadalupe, το ανάκτορο Κλαβιχέρο και το τοπικό κέντρο χειροτεχνίας.

Ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την πόλη, περπατώντας τη λεωφόρο Madero μέχρι το υδραγωγείο της πόλης και την πλατεία Las Tarrascas με το άγαλμα των τριών γυμνόστηθων ιθαγενών που κρατούν ένα πανέρι με φρούτα.

Ακόμη, θα δει από κοντά το έφιππο άγαλμα του ήρωα της ανεξαρτησίας Jose-Maria Morelos και την Plaza del Carmen, με την ομώνυμη εκκλησία και τη δροσερή κρήνη.

Η πόλη γιορτάζει κάθε χρόνο την 1η και 2η ημέρα του Νοέμβρη, τη Dia de los Muertos, τη γιορτή δηλαδή των νεκρών της Λατινικής Αμερικής. Οι κάτοικοι τοποθετούν στα σπίτια τους μικρούς βωμούς, έτσι ώστε να μπορούν οι ψυχές των αγαπημένων τους να επιστρέφουν για λίγες ημέρες στη γη και να τους επισκέπτονται.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

moreliamap

Μορέλια/ Μεξικό

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για τη Μορέλια με πτήση ανταπόκρισης μέσω Φρανκφούρτης και Χιούστον είναι 20 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και 22 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου, Φρανκφούρτης και Χιούστον.
ΜΟΡΕΛΙΑ ΜΕΞΙΚΟΜΟΡΕΛΙΑ ΜΕΞΙΚΟΜΟΡΕΛΙΑ ΜΕΞΙΚΟΜΟΡΕΛΙΑ ΜΕΞΙΚΟΜΟΡΕΛΙΑ ΜΕΞΙΚΟΜΟΡΕΛΙΑ ΜΕΞΙΚΟΜΟΡΕΛΙΑ ΜΕΞΙΚΟ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: