μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Αποκλειστικό: Συλλήψεις δουλεμπόρων με ιστιοπλοϊκά – Ποια ήταν η ταρίφα τους


Το τουρκικό δουλεμπορικό ιστιοπλοϊκό «Imren 1» «οδήγησε» τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε εξάρθρωση κυκλώματος ομογενών από χώρες τις Πρώην Σοβιετικής Ενωσης.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και 24 ώρες μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο φαίνεται πως με πολυτελή ιστιοπλοϊκά προσπαθούσε να περάσει πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ιταλία. Από τις καταθέσεις των μεταναστών προκύπτει ότι το κύκλωμα διαχειριζόταν, εκτός από πολυτελή ιστιοπλοϊκά, και πολύ υψηλά κοστολόγια.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαθέτει ο Ελεύθερος Τύπος, μέχρι στιγμής έχουν γίνει επτά συλλήψεις, και αναζητείται ένας ακόμη άνδρας. Στις 13:00, μάλιστα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας.
Περίπου 5.000 ήταν η ταρίφα για τη μεταφορά ενός ενήλικου μετανάστη και ακόμα 3.000 για τη μεταφορά παιδιών, από την Κυλλήνη και το Κατάκολο προς την Ιταλία.
Ως τώρα τα στελέχη του Σώματος έχουν πραγματοποιήσει πέντε συλλήψεις, ενός Ρώσου διακινητή επ’ αυτοφώρω και τεσσάρων ακόμα στην Αττική, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Ο χθεσινός εντοπισμός τουρκικού ιστιοπλοϊκού στα διεθνή ύδατα που μετέφερε 38 Κούρδους και Σύρους αποτέλεσε την αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της οργάνωσης.
Χθες τα ξημερώματα, το ναυαγοσωστικό σκάφος Ν/Γ 516 του λιμεναρχείου Κατακόλου έφτασε στο ιστιοπλοϊκό καθώς έπλεε σε διεθνή ύδατα, ενώ μέσα σε αυτό ήταν στοιβαγμένοι οι μετανάστες. Τριάντα οκτώ πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο Κατακόλου, ενώ συνελήφθη και ο ομογενής ρωσικής καταγωγής διακινητής τους.
Από την πρώτη διασταύρωση των στοιχείων προέκυψε ότι τουλάχιστον μία οικογένεια από όσες είχαν επιβιβαστεί είχε προσπαθήσει ξανά μαζί με περίπου ακόμα 60 μετανάστες, πάλι με τον ίδιο τρόπο, να φτάσει στην Ιταλία. Την Κυριακή του Πάσχα, 9 Απριλίου, πλωτά του Λιμεναρχείου Κατακόλου διέσωσαν 64 μετανάστες από ιστιοφόρο στη θαλάσσια περιοχή Γλύφας της Ηλείας και συνέλαβαν 3 Ουκρανούς.
Στελέχη του Σώματος «παρατηρούν» μία αυξημένη κινητικότητα των κυκλωμάτων στη Δυτική Πελοπόννησο, συνδυάζοντας το γεγονός αυτό με τη νέα πιεστική αύξηση των προσφυγικών ροών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: