μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Τραγουδίστρια είχε δύο σπλήνες και δεν το ήξερε«Ολόκληρο το γαστρεντερικό σύστημα ήταν ανάποδο σε σχέση με των άλλων ανθρώπων»

❱❱ Η τραγουδίστρια Ελενα Οικονόμου μπήκε στο χειρουργείο με πόνους στην κοιλιά και ανακάλυψε ότι είναι μοναδική περίπτωση στα ιατρικά χρονικά
Από την 
ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Την απίστευτη ιστορία της ζωής της, μοναδική περίπτωση στα ιατρικά χρονικά, περιγράφει στην «Espresso» η τραγουδίστρια Ελενα Οικονόμου, η οποία ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι από μικρή ηλικία και, μάλιστα, τη δεκαετία του ’90, κοριτσάκι ακόμα, εμφανιζόταν στις εκπομπές «3, 2, 1 ΑΝΤ1» και «Ciao ANT1».
«Η 5η Φεβρουαρίου του 2016 ήταν μία μέρα σαν όλες τις άλλες και βρισκόμουν στην Κύπρο, όπου είχα κανονίσει να τραγουδήσω. Η κοιλιά μου, όμως, πρήστηκε πολύ, σαν να ήμουν εφτά μηνών έγκυος, και με ενοχλούσε. Υποψιάστηκα σπαστική κολίτιδα και πήγα σε κλινική της Λεμεσού για να το αντιμετωπίσω» μας λέει η ερμηνεύτρια και συνεχίζει εξιστορώντας τη δύσκολη πραγματικότητα με την οποία ήρθε αντιμέτωπη.
«Μου έκαναν εξετάσεις και ο γιατρός ζήτησε μαγνητική τομογραφία. Την έκανα και έδειξε όγκο 15 εκατοστών στο λεπτό έντερο. Με ενημέρωσαν ότι πρέπει να μπω εκτάκτως στο χειρουργείο για αφαίρεση. Ενα χειρουργείο πολύωρο και δύσκολο, όπως μου είπαν, με μεγάλη επικινδυνότητα επιπλοκών. Ημουν ολομόναχη στο νοσοκομείο. Τηλεφώνησα στους γονείς μου και προετοιμάστηκα ψυχολογικά για όλα! Φοβόμουν τη νάρκωση και σκεφτόμουν ότι μπορεί και να μην ξυπνήσω» αναφέρει.
Στη συνέχεια, η Ελενα μιλάει για την ανακάλυψη των γιατρών μέσα στο χειρουργείο που εξέπληξε τόσο εκείνους όσο και εκείνη όταν ενημερώθηκε. «Στο χειρουργείο οι γιατροί διαπίστωσαν πως δεν επρόκειτο για όγκο, αλλά για δεύτερη σπλήνα που είχε ξεκολλήσει από τη θέση της και είχε κατέβει στο έντερο. Επίσης, είδαν ότι ολόκληρο το γαστρεντερικό μου σύστημα ήταν ανάποδο σε σχέση με των άλλων ανθρώπων. Η σκωληκοειδής μου υπόφυση δεν ήταν κάτω δεξιά, αλλά πάνω αριστερά! Την αφαίρεσαν λόγω αυτής της ιδιαιτερότητάς της. Και εκτός από τη δεύτερη σπλήνα που αφαιρέθηκε, υπήρχαν και πολλά υποσπληνίδια» αναφέρει η τραγουδίστρια, η οποία στη συνέχεια μας εξηγεί γιατί συνέβη αυτό. «Οπως με ενημέρωσαν οι γιατροί, τα ζωτικά μου όργανα είναι σε λάθος θέσεις και έχουν αυτές τις ανωμαλίες από κάποια επιπλοκή στην κύηση της μαμάς μου. Αν μπορούσαν να βάλουν τα δικά μου όργανα σε άλλο σώμα, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει!»
«Ενιωσα ξεχωριστή»
Βγαίνοντας από το χειρουργείο, η όμορφη αοιδός ενημερώθηκε ότι η περίπτωσή της καταχωρίστηκε στα ιατρικά αρχεία με τα σπανιότερα περιστατικά και παθήσεις, ως ο μοναδικός ενήλικος με διπλή σπλήνα. Αλήθεια, πώς αισθάνεται γι’ αυτό; «Στην αρχή ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αλλά μετά ένιωσα ξεχωριστή και γελούσα με τον εαυτό μου!» μας λέει.
Μετά το χειρουργείο τής απαγορεύτηκαν πολλές δραστηριότητες για έναν ολόκληρο χρόνο. Μεταξύ αυτών και το τραγούδι που τόσο αγαπά. «Τότε κατάλαβα πόσο πολύτιμο είναι για μένα να τραγουδάω. Και πήρα τη μεγάλη απόφαση να βγάλω το CD μου με τον τίτλο ‘‘Βρες καράβι” που κυκλοφόρησε από τη Minos EMI τον Μάρτιο. Με αφορμή αυτό το περιστατικό είδα τη ζωή αλλιώς!» δηλώνει η Ελενα Οικονόμου, η οποία κοιτάζει πλέον τη ζωή της με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: