μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Διασκέδαση στη Μύκονο αλά ελληνικά!❱❱ Ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Μυκόνου, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και leader στην τουριστική «βιομηχανία» του νησιού, μας διηγείται την ιστορία του θρυλικού Mykonos Bar και αποκαλύπτει γιατί εν έτει 2018 η ελληνική μουσική παίρνει τη ρεβάνς.
Πότε άνοιξε τις πύλες του πρώτη φορά το Mykonos Bar;
Το Mykonos Bar είναι το πρώτο ελληνάδικο που άνοιξε στη Μύκονο στα τέλη της δεκαετίας του '60, συστήνοντας στους επισκέπτες τον αυθεντικό ελληνικό τρόπο διασκέδασης. Μέχρι το 2000, οπότε και άρχισε να παίζει ξένη μουσική, αποτελούσε σημείο συνάντησης όλου του νησιού για χορό, ποτό και διασκέδαση μέχρι πρωίας. Από το 2016 λειτουργεί ως ελληνικό club, αναβιώνοντας την αίγλη εκείνης της εποχής και την ατμόσφαιρα που το καθιέρωσε στις συνειδήσεις ντόπιων και επισκεπτών. 
Τι σημαίνει για τους Μυκονιάτες το Mykonos Bar;
Το Mykonos Bar είναι κομμάτι της ιστορίας του νησιού και συνώνυμο της αυθεντικής μυκονιάτικης διασκέδασης. Ηταν το πρώτο ελληνικό club και ένα από τα πρώτα μαγαζιά που ταξίδεψαν τη φήμη της Μυκόνου, προσελκύοντας επισκέπτες από κάθε γωνιά της Γης. Για δεκαετίες ήταν ένας πολύ καλός λόγος για να ταξιδέψει κανείς εδώ και να γνωρίσει το διάσημο μυκονιάτικο nightlife.
Γιατί αγαπήθηκε τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες; Αλλαξε τον χάρτη της διασκέδασης στο νησί;
Εως και τη δεκαετία του ’60 η Μύκονος ήταν ακόμα αλώβητη από τον μαζικό τουρισμό. Υπήρχε φτώχεια και η ζωή στο νησί ήταν δύσκολη. Οταν άνοιξε το Mykonos Bar, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων. Μετά την εκκλησία και το καθιερωμένο οικογενειακό τραπέζι όλοι έδιναν άτυπο ραντεβού εδώ. Ηταν το πρώτο μαγαζί που συνέδεσε άμεσα το όνομά του με το γλέντι, τον λουλουδοπόλεμο και το καλό λαϊκό τραγούδι. Σύντομα έγινε αγαπημένο στέκι και για τους τουρίστες, οι οποίοι γοητεύονταν από τις αυθεντικές ελληνικές βραδιές, το κέφι και την καλοπέραση. Αυτοσχέδια γλέντια ξεκινούσαν από το πουθενά, οι άνθρωποι του μαγαζιού μάθαιναν στους ξένους να χορεύουν συρτάκι και η διασκέδαση χτυπούσε κόκκινο. Τα νέα για τις εκπληκτικές αυτές βραδιές διαδίδονταν από στόμα σε στόμα και αυτή ήταν η καλύτερη διαφήμιση για το νησί. Διεθνούς φήμης ηθοποιοί, πολιτικοί, μεγιστάνες, πρίγκιπες, εφοπλιστές και καλλιτέχνες έρχονταν να γνωρίσουν τη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου. Τότε άρχισε να αναπτύσσεται και να αποκτά κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Τότε έγινε τουριστικός προορισμός. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Τζάκι Κένεντι, η Μαρία Κάλλας, ο Σταύρος Νιάρχος, η Μελίνα Μερκούρη, ο Δημήτρης Χορν, ο Μάρλον Μπράντο, η πριγκίπισσα Σοράγια, όλοι πέρασαν από εδώ και βοήθησαν να διαδοθεί η φήμη του νησιού.
Πού οφείλεται η τεράστια επιτυχία του νέου Mykonos Bar;
Τόσο οι ξένοι επισκέπτες όσο και οι Ελληνες έχουν ανάγκη από καθαρόαιμη ελληνική διασκέδαση. Αποζητούν ακόμα την παράδοση, πόσο μάλλον το διαχρονικό στίγμα της ελληνικής μουσικής. Οσοι φτάνουν εδώ θέλουν να μάθουν πώς διασκεδάζουν οι Ελληνες και εμείς αυτό πρεσβεύουμε. Ο λουλουδοπόλεμος, τα μπουζούκια, ο χορός, οι εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες στην πίστα, τα άφθονα ποτά, το ποιοτικό service και οι λαϊκές φωνές είναι το ίδιο το Mykonos Bar. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάθε βράδυ στις 3 όλοι καταλήγουν στο Mykonos Bar.
Τι μας επιφυλάσσετε για φέτος το καλοκαίρι;
Πολλές εκπλήξεις, Greek parties, τις μεγαλύτερες ελληνικές χορευτικές επιτυχίες και τα κορυφαία ονόματα από τις αθηναϊκές πίστες. Το 2017 ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά και είχαμε την τύχη να φιλοξενούμε πολλούς αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως είναι η Ελλη Κοκκίνου, η Αντζελα Δημητρίου, ο Χρήστος Μενιδιάτης, ο Πάνος Καλλίδης, η Ειρήνη Παπαδοπούλου, ο Ηλίας Βρεττός, ο Χρήστος Δάντης, ο Λευτέρης Πανταζής, ο Λάμπης Λιβιεράτος κ.ά. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (26-28/05/18) η διασκέδαση στο Mykonos Bar θα χτυπήσει κόκκινο με την Ελλη Κοκκίνου και τον Bo Fugitive, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις πιο κεφάτες μουσικές βραδιές στο νησί. Ακολουθούν special events με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως ο Στέλιος Διονυσίου, ο Τριαντάφυλλος και ο Βασίλης Δήμας. Ξαναγράφουμε την ιστορία του nightlife και σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε την αυθεντική μυκονιάτικη διασκέδαση εκεί απ' όπου ξεκίνησε.
Ηρακλής Ζησιμόπουλος
Μύκονος
Mykonos Bar

Δεν υπάρχουν σχόλια: