μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

«Θησαυρό» βρήκαν οι αρχές στα σπίτια του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας

Κατέσχεσαν εκατομμύρια, ακριβές τσάντες και παπούτσια


Σχεδόν 29 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 400 ακριβές και πολυτελείς τσάντες ήταν μεταξύ των αντικειμένων που κατέσχεσαν οι αρχές από τα διαμερίσματα του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, στο πλαίσιο έρευνας εναντίον του για τη χρηματοδότηση ιδρύματος από τον ίδιο.

Το σπίτι του αλλά και τα διαμερίσματα των παιδιών του ήταν μεταξύ των δεκάδων ακινήτων στα οποία έγιναν έρευνες στις 18 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μετά την εκλογική ήττα του, στις 9 Μαΐου, έχει επιβληθεί στον Νατζίμπ απαγόρευση εξόδου από τη χώρα από τη νέα κυβέρνηση της Μαλαισίας, ενώ ξεκίνησε έρευνα για τα δισεκατομμύρια δολάρια που εξαφανίστηκαν από την εταιρεία 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Σε ένα άδειο διαμέρισμα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 35 τσάντες γεμάτες με μετρητά, σε 26 νομίσματα. Τα μεγαλύτερα ποσά ήταν στο μαλαισιανό νόμισμα και σε δολάρια Σιγκαπούρης.

Η αστυνομία ανακάλυψε επίσης 284 κουτιά με τσάντες κι ακόμα 50 κατασχέθηκαν από το σπίτι της κόρης του, μαζί με πολλά ζευγάρια παπούτσια. Όλα ήταν πολυτελή ενώ οι περισσότερες από τις τσάντες ήταν Hermes.

«Είμαστε σε επαφή με την εταιρεία, θα βγάλουμε φωτογραφίες και θα τις στείλουμε στο Παρίσι για να διακριβώσουμε την αυθεντικότητα και την αξία τους» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ειδικοί εκτιμητές κλήθηκαν επίσης για να προσδιορίσουν την αξία κοσμημάτων, ρολογιών και άλλων ειδών πολυτελείας που κατασχέθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

Στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού βρέθηκαν επίσης μετρητά σε εγχώριο και ξένα νομίσματα.

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργούς, που κατέθεσε στις αρχές για τις συναλλαγές ύψους 10,6 εκατ. δολαρίων στον τραπεζικό του λογαριασμό, που οι αρχές συνδέουν με την 1MDB, αρνείται κάθε κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: