μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Άνοιξε ο δρόμος για νέο τουριστικό συγκρότημα στη Χαλκιδική


Ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση 526 κατοικιών εντός του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική από την Τεχνική Ολυμπιακή. 
Σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση της εισηγμένης, στο τέλος του 2017 έγινε αποτίμηση του συγκροτήματος, η αξία του οποίου ορίστηκε στα 467,4 εκατ. ευρώ (αυξημένη κατά 74,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016). Η αύξηση αυτή κατά κύριο λόγο οφείλεται στην οριστικοποίηση της υπ.αρ.199/2010 οικοδομικής άδειας για ανέγερση 526 κτιρίων με χρήση κατοικίας στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς, με την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία απορρίφθηκε αίτηση ακύρωσης που άσκησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κατά
της απόφασης της 8ης Συνεδρίασης της 4ης/8/2015 του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Μετά από αυτή την, αμετάκλητη, δικαστική απόφαση, είναι πλέον ανοικτός ο δρόμος για την ανάπτυξη της οικιστικού προγράμματος της εταιρείας στο συγκρότημα του Πόρτο Καρράς που, σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες αλλά και τις προβλεπόμενες ξενοδοχειακές και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις του και το καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον του θα δημιουργήσουν ένα παγκόσμιας ακτινοβολίας τουριστικό – παραθεριστικό συγκρότημα, αλλά και τόπο μόνιμης κατοικίας για ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
Παράλληλα η διοίκηση του Πόρτο Καρράς συνεχίζει τις επενδύσεις εντός του συγκροτήματος, προχωρώντας στην υλοποίηση του προγράμματος αναμπέλωσης και δημιουργίας νέων αμπελώνων. Σήμερα το συγκρότημα διαθέτει σύγχρονο οινοποιείο, εγκαταστάσεις βιολογικής καλλιέργειας ελαίων, καθώς και υπερσύγχρονη αίθουσα γευσιγνωσίας.
Παρά διαδικασία πωλήσεων χρονομεριστικών μισθώσεων (time-sharing) στο ξενοδοχείο ΣΙΘΩΝΙΑ, βάσει της υπ' αριθμ. 7527/19.8.2008 σχετικής έγκρισης υπαγωγής, που χορηγήθηκε από την Δ/νση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ξενοδοχείου ΣΙΘΩΝΙΑ του συγκροτήματος ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, σε καθεστώς χρονομεριστικής μίσθωσης (time-sharing). Η ως άνω υπαγωγή αφορά 255 δωμάτια, 551 κλινών σε σύνολο 485 δωματίων 1135 κλινών, ήτοι ποσοστό 48,55% επί της συνολικής δυναμικότητας του ξενοδοχείου.
Οι συμβάσεις χρονομεριστικών μισθώσεων καταρτίζονται με συμβολαιογραφική πράξη. Έχει επίσης ξεκινήσει η διαδικασία πωλήσεων τουριστικών κατοικιών με κατάλληλη πρόβλεψη, ώστε να καλύπτονται και οι προϋποθέσεις πωλήσεως τουριστικών καταλυμάτων και κατοικιών ή τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών. Επιπλέον, στην αμιγώς τουριστική δραστηριότητα για το 2018 υλοποιήθηκαν σε σημαντικό βαθμό τα συμβόλαια με tour operators του εξωτερικού με χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Ρωσία - Ουκρανία - Λευκορωσία - Λιθουανία - Εσθονία-Λετονία), της Γαλλίας, Ιταλίας , καθώς και χωρών της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία - Ελβετία - Αυστρία), Τουρκίας και Βαλκανικών χωρών, ενώ έγιναν στοχευμένες κινήσεις ανάπτυξης και άλλων ξένων αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: