μουσικα νεα

[μουσικα νεα][bsummary]

διαφορα αρθρα

[διαφορα αρθρα][bsummary]

αθλητικα

[αθλητικα][bsummary]

Η δικαίωση της τεμπέλας: Να γιατί δεν πρέπει να καθαρίζεις όλη την ώρα το σπίτι σουΕίσαι κι εσύ μία από εκείνες που αδυνατούν να κοιμηθούν αν ο νεροχύτης τους δεν λάμπει από καθαριότητα; Από αυτές που έχουν κάνει το μπουκάλι της χλωρίνης προέκταση του χεριού τους; Αν ναι, τα νέα για σένα δεν είναι καλά. 
Όπως αποδεικνύεται –και επιστημονικά πλέον- η εμμονή με την καθαριότητα μόνο κακό μπορεί να κάνει στην υγεία μας, αφού εκθέτει τον οργανισμό μας σε πολλούς κινδύνους. Και δεν αναφερόμαστε στην ψυχολογική διάσταση του προβλήματος. 
Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν στη Νορβηγία, οι γυναίκες που εκτίθενται συχνά σε απολυμαντικά σπρέι, χλωρίνες, απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα καθαρισμού, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες με σοβαρά προβλήματα στους πνεύμονες, σε σχέση με εκείνες που αποφεύγουν να τα χρησιμοποιούν καθημερινά.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ερευνητέςέ-χοντας πρώτα μελετήσει επί 20 χρόνια την καθημερινότητα 6.235 γυναικών- η τακτική χρήση προϊόντων καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει με την πάροδο του χρόνου το ίδιο πρόβλημα στους πνεύμονες με αυτό που θα προκαλούσε το κάπνισμα 20 τσιγάρων ημερησίως!
Αυτό συμβαίνει διότι οι χημικές ουσίες στις οποίες εκτιθέμεθα χρησιμοποιώντας μεγάλη ποσότητα καθαριστικών ερεθίζουν τους ανθρώπινους αεραγωγούς προκαλώντας πολλά προβλήματα στους πνεύμονες, το θωρακικό τοίχωμα και τους αναπνευστικούς μύες. 
Το γεγονός πως οι γυναίκες που καθαρίζουν συχνά τα σπίτια τους αντιμετωπίζουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους άσθμα, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. 
Μετά από αυτό έχεις κάθε λόγο να αρχίσεις να τεμπελιάζεις λίγο περισσότερο.
Ώρα να σταματήσουμε να είμαστε τόσο υποχόνδριες κορίτσια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: